Türkiye Muharip Gaziler Derneği Tokat Şubesi Başkanı Bilal Özmen konuşmasında harekatın önemine ve gazilerin fedakarlıklarına dikkat çekerek, Türk Ordusu’nun 20 Temmuz 1974 sabahı Kıbrıs’a denizden ve havadan gerçekleştirdiği başarılı harekatla Kıbrıs Türkünü yok olmaktan kurtardığını söyledi. 

Tokat-Ankara yolunda feci kaza! 1 ölü, 18 yaralı! Tokat-Ankara yolunda feci kaza! 1 ölü, 18 yaralı!

 Başkan Özmen, “Türk Ordusu 20 Temmuz 1974 sabahı denizden ve havadan Kıbrıs’a başarılı bir harekat icra ederek Kıbrıs Türkünü yok olmaktan kurtarmıştır. Kıbrıs Türkünü özgürlüğüne kavuşturmuştur. Yunanistan’ın hayalleride Akdeniz’in karanlık sularına ebediyen gömülmüştür. Senelerdir Kıbrıs’ta her türlü şiddet ve zulme uğrayan Kıbrıs Türkü hiçbir zaman pes etmemiş ve 20 Temmuzda Mehmetcik ile kucaklaşana kadar kimliğini ve varlığını gerektiğinde canını ortaya koyarak korumasını bilmiştir. 20 Temmuz Kıbrıs Türkü’nün esaretten kurtulduğu gündür.” Dedi. 

Özmen, Türk ordusunun Kurtuluş Savaşı, Kore Savaşı ve Kıbrıs Barış Harekatı'nda destan yazdığını vurgulayarak,  “20 Temmuz yavru vatanın ana vatana kavuştuğu bir gündür. Kurtuluş Savaşı’nda, Kore Savaşı’nda ve Kıbrıs Barış Harekatında destan yazan Türk ordusu yurt içinde ve yurt dışında herzaman güç ve kudret sembolüdür. Kahraman Gaziler 50 sene önce Kıbrıs’ta canını ortaya koyarak fedekarca ve cesaretle savaştınız Türk Devleti’nin iradesini ve haklılığını düşmana kabul ettirdiniz. Sizler  50 yıl önce Kıbrıs Türkünün Lideri Rauf Denktaş’ın kurucu Cumhurbaşkanı olduğu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için kahramanca  savaşarak soydaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağladınız.   Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, yaşasın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti. Kıbrıs’ta şehadet şerbetini içen ve aramızdan ayrılan bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, yaşayan gazilerimize esenlikler diliyorum. Ne mutlu Türk’üm diyene “ ifadelerini kullandı. 
 

Editör: Elvan Mert