Hürriyetçi Eğitim Sendikası Tokat Şube Başkanı Seyfi Karslı, bugün yaptığı basın açıklamasında Alparslan Ortaokulu'nda yaşanan mobbing olaylarını protesto etmek amacıyla toplandıklarını belirtti. Karslı, okul müdürünün öğretmenlere uyguladığı psikolojik şiddetin kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Tokat Belediye Başkanı Yazıcıoğlu, özel çocuklarla bir araya geldi Tokat Belediye Başkanı Yazıcıoğlu, özel çocuklarla bir araya geldi

Karslı, "Bu gün burda bir şiddet olayını protesto etmek için toplandık. Bu şiddet, mobbing diye tanımlanan psikolojik şiddettir. Maalesef Alparslan Ortaokulu'nda yaşanan hadiseler, idareci tarafından öğretmenlerimize uygulanan mobbingin ta kendisidir" dedi.

Olayın detaylarına değinen Karslı, Hürriyetçi Sendikası'nın ilçe başkanı ve aynı zamanda Alparslan Ortaokulu'nun Türkçe öğretmeni olan İbrahim Karademir'in, okul müdürünün baskılarına karşı duruş sergilediğini belirtti. Karademir'in şikayeti sonucu açılan soruşturma neticesinde okul müdürüne kınama cezası verildiğini belirtti."Soruşturma sürecinde, soruşturmanın selameti için tek bir açıklama dahi yapmadan sonucu bekledik. Fakat ne yazık ki okul müdürü aldığı cezanın etkisiyle pervasızca davranışlara başlamıştır. Okulda topladığı öğretmenlerin içinde kendisine soruşturma açan ve şahitlik eden arkadaşlara karşı ağır sözler sarfetmiştir. Kendisi ile ilgili başka şikayetleri öne sürerek, öğretmen arkadaşları hedef göstermiştir" diye konuştu.Hürriyetçi Sendikası Tokat Şube (1)

Sendika olarak bu duruma müdahale etmek zorunda kaldıklarını ifade eden Karslı, okul müdürünün velileri toplayarak, onların çocuklarıyla ilgili endişelerini istismar ettiğini ve görevde kalmak için dilekçeler toplamaya çalıştığını iddia etti. Ayrıca, müdürün velilere kendi mülki amirlerini şikayet etmeleri yönünde telkinde bulunduğunu belirtti.

Karslı, "Görünen o ki artık bu müdürün sağlıklı bir idarecilik yapması mümkün değildir. Okulda veliler, öğrenciler, öğretmenler huzursuzdur. Bir an önce yetkililerden gerekli tedbirlerin alınmasını talep ediyoruz. Hürriyetçi Eğitim Sen'in olayı sonuna kadar takip edeceğini bütün kamuoyuna duyuruyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

Bu açıklama ile Hürriyetçi Sendikası, Alparslan Ortaokulu'nda yaşanan mobbing iddialarını kamuoyunun dikkatine sunarak yetkilileri göreve çağırdı.

Editör: Mustafa Işık