Haber: Mustafa Işık

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Hastanesi’nde sendikalar arasında yetki mücadelesi kızışırken, Kamu-Sen Tokat İl Başkanı Mahmut Demir’den sert uyarılar geldi. Demir, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, hastanedeki sendikal mücadeleyi engellemeye çalışanları ve sendika seçiminde kamu çalışanlarına baskı yapanları hedef aldı.

Sendikal Haklara Müdahale İddiası
Mahmut Demir, “G.O.P. Üniversite Hastanesi’nde neler oluyor?” diyerek başladığı açıklamasında, hastanede sendikal anlamda bir yetki sürecinin devam ettiğini ve bu süreçte konunun muhataplarının sendikacılar olduğunu belirtti. Demir, dışarıdan müdahaleler yapıldığını ve bazı merkezlerden baskı ve mobbing uygulamaları tespit ettiklerini ifade etti.

İŞKUR'dan engelli ve eski hükümlülere iş kurma desteği başladı! İŞKUR'dan engelli ve eski hükümlülere iş kurma desteği başladı!

“Herkes Kendi İşini Yapsın!”
Kamu-Sen Tokat İl Başkanı, sendikal hakların engellenmesinin Türk Ceza Kanunu’nun 118. maddesine göre suç olduğunu vurgulayarak, “Buradan uyarıyoruz; herkes işini yapsın, kendi alanları dışına çıkmasın! Özellikle idari birimde olan görevlileri uyarıyoruz.” şeklinde konuştu.

Editör: Mustafa Işık