Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 2024 ve 2025 yıllarında emekli olacak vatandaşların maaşları arasındaki farklar gündeme gelirken, Bakan Işıkhan bu konuda henüz kesinleşmiş bir durum olmadığını belirtti. Ancak, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile koordineli bir şekilde çalıştıklarını ifade etti.

Emekli Maaşları Üzerinde Çalışmalar Sürüyor

Bakan Işıkhan, 2024 ve 2025 yıllarında emekli olacak vatandaşların maaş farklarına dair bir soru üzerine önemli açıklamalarda bulundu. Henüz bu konuda kesinleşmiş bir adım atılmadığını belirten Işıkhan, çalışmaların devam ettiğini ve Hazine ve Maliye Bakanlığı ile iş birliği içerisinde olduklarını söyledi. Aynı zamanda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile de bu konuya ilişkin bir görüşme gerçekleştireceklerini ekledi.

Tokat Kadın Sanat ve Kültür Grubu'ndan Deveciler Hanı’nda kültürel miras söyleşisi! Tokat Kadın Sanat ve Kültür Grubu'ndan Deveciler Hanı’nda kültürel miras söyleşisi!

Çalışma Saatlerinde Kısalma Gündemde Değil

Çalışma saatlerinin kısalmasına yönelik bir çalışmanın olup olmadığı sorusuna da yanıt veren Bakan Vedat Işıkhan, bu konuda herhangi bir çalışmalarının bulunmadığını açıkça dile getirdi. Şu an için böyle bir planlamanın gündemde olmadığını belirten Işıkhan, mevcut çalışma düzenlemeleriyle ilgili başka bir detay paylaşmadı.

Bakan Işıkhan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı bu açıklamalarla hem emekli maaşları hem de çalışma saatlerine dair kamuoyunda merak edilen sorulara yanıt vermiş oldu. Ancak, özellikle emekli maaş farkları konusunda çalışmaların sürdüğü ve netleşen bir kararın bulunmadığı vurgulandı.

Muhabir: Nuray Uluözlü