Son dönemde hukuki alanda adı sıkça duyulan Avukat Ömer Turanlı, ani ölümüyle gündeme oturdu. Pek çok kişi, Turanlı'nın kim olduğu ve neden hayatını kaybettiği konusunda bilgi arayışına girdi. İşte detaylar...

Ömer Turanlı Kimdir?

Ömer Turanlı, özellikle İstanbul Terörle Mücadele eski Şube Müdürü Ömer Köse’nin avukatı olarak tanınmıştır. 22 Temmuz 2014 Operasyonu sırasında yaptığı dikkat çekici açıklamalarla kamuoyunun ilgisini çekmişti. Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde yaptığı konuşmada, mahkemenin hakiminin gelmediğini belirterek, "Anamızdan emdiğimiz süt burnumuzdan geldi. Dünden beri nöbetteyiz. Fakat hukuk hiç olmadığı kadar şaibe altına alındı. Hiç olmadığı kadar tartışılır oldu. Biz hukuku bu kadar tartışılır hale getirmeyelim. Ülkemiz yazık oluyor. Hukuk herkese lazım, hukuk garibana, fakire, zengine de lazım. Şuan bakan çocuklarına uygulanan hukukla vatan çocuklarına uygulanan hukuk aynı hukuk değil” ifadelerini kullanmıştı.

Ömer Turanlı Neden Öldü?

17/25 yolsuzluk operasyonunu yürüten polislerin avukatı olarak bilinen Ömer Turanlı, 48 yaşında hayata veda etti. Uzun süredir kanserle mücadele eden Turanlı, bu amansız hastalığa yenik düşerek sürgünde yaşamını yitirdi. Turanlı’nın ölüm haberini meslektaşı Kemal Şimşek sosyal medyada, "Her nefis ölümü tadacaktır. Mekanın cennet olsun canım kardeşim" sözleriyle duyurdu. Bu üzücü haber, sosyal medyada ve haber bültenlerinde geniş yankı uyandırdı.

Didem Altuğlu Öztaş Kimdir? Neden Öldü? Didem Altuğlu Öztaş Kimdir? Neden Öldü?

Avukat Ömer Turanlı'nın ölümü, hukuk camiasında ve sevenleri arasında büyük bir üzüntüye neden oldu. Turanlı, hukuki alanda gösterdiği başarılar ve cesur açıklamalarıyla tanınan bir isimdi. 

Muhabir: Esengül İşleroğlu