Haber-Foto: Mustafa Işık


Tokat Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Sezai Işkın, 2023-2024 sezonunu kazasız belasız tamamladıklarını belirterek, sezonu değerlendirdi. Işkın, “Merkür Jet Erbaaspor 3. Lig'den 2. Lig'e çıkarken, Tokat Belediye Plevnespor 3. Lig'deki yerini korudu. Niksar Belediyespor ise BAL'da ilimizi temsil etmeye devam edecek. Turhal Belediyesi'nin de iyi bir takım kurduğunu duyduk. Net bilgiler toplantıda ortaya çıkacak.” dedi.Tokat Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (Askf) Başkanı Sezai Işkın (1)-2Başkan Işkın, altyapıya verdikleri önemi vurgulayarak, “Kulüplerimizin özverisiyle altyapı oluşumlarımız artarak devam edecek. Çocuklarımıza iyi bir eğitim vererek sportif yeteneklerini geliştirmek önceliğimiz. Belediye takımımızın altyapı çalışmaları yaptığını duydum. Diğer antrenörlerimiz de gayret gösteriyor.” ifadelerini kullandı. Işkın, altyapıdan yetişecek sporcuların kulüpleri de besleyeceğini belirterek, “Maliyetler yükseldi. Artık amatörde bile ucuz sporcu bulmak zor. Bu konularda çalışmalarımıza başlayacağız.” diye konuştu.

Yeni sezon hazırlıkları hakkında bilgi veren Işkın, “Henüz herhangi bir takımın çekileceğine dair bir bilgi yok. Toplantılarımızda kulüplerin yaş gruplarını ve birinci amatöre katılım durumlarını belirliyoruz. Herkes tekrar kulüp oluşumu içinde. Birkaç kulübün de iddialı takımlar kurduğunu duyduk.” dedi.

Işkın, karar alma süreçlerinde kulüplerin fikrini alarak hareket ettiklerini vurguladı: “Göreve geldiğimden beri hiçbir kararı tek başıma almadım. Hep kulüplerin fikriyle karar aldık. Amatörde herkes kendi çabasıyla bu işi götürüyor. Birlikte alacağımız kararlar doğrultusunda tarihleri açıklayacağız.” açıklamasında bulundu.

Teknik Direktör Zıvalıoğlu: "Tokat ve Kırşehir Kardeş İller, İyi Bir Oyun İzleteceğiz" Teknik Direktör Zıvalıoğlu: "Tokat ve Kırşehir Kardeş İller, İyi Bir Oyun İzleteceğiz"

Futbol Federasyonu'ndaki değişikliklere de değinen Işkın, “Eski yönetim düştü ve ben de amatör işlerinde üye olarak görev yapıyordum. Yeni yönetimden, ‘Bu kurulda olmanızı istiyoruz’ şeklinde bir teklif aldım. İl için iyi olacak her türlü göreve olumlu bakıyorum.” dedi. Işkın, Tokat adına federasyonda yer almanın önemli olduğunu belirterek, “Amatör futbol ve antrenörler adına ne gerekiyorsa yapmaya gayret edeceğiz.” ifadelerini kullandı.Tokat Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (Askf) Başkanı Sezai Işkın (2)-2

Editör: Mustafa Işık