Türkiye'nin askeri ve siyasi arenasında önemli bir isim olan Adnan Tanrıverdi hayatını kaybetti. Peki,  Adnan Tanrıverdi kimdir, nereli, kaç yaşında, mesleği neydi, neden öldü? İşte detaylar...

Adnan Tanrıverdi kimdir?

Adnan Tanrıverdi, 4 Ağustos 2024 tarihinde 79 yaşında hayatını kaybetti. 8 Kasım 1944'te Konya'nın Akşehir ilçesinde doğan Tanrıverdi, askeri kariyerine Kara Harp Okulu'nda başladı ve 1966 yılında Topçu Subayı olarak mezun oldu. Görev süresi boyunca İstanbul, Tatvan ve Burdur'da çeşitli askeri görevlerde bulunan Tanrıverdi, 1992 yılında Tuğgeneral rütbesine terfi etti. 1996 yılında kadrosuzluk nedeniyle emekli olan Tanrıverdi, emeklilik sonrası sivil toplum kuruluşlarında aktif rol aldı.

AFAD DUYURDU: Adıyaman Gölbaşı'nda Deprem! AFAD DUYURDU: Adıyaman Gölbaşı'nda Deprem!

1997-1998 yıllarında Üsküdar FM Radyosunun Genel Koordinatörlük görevini fahri olarak yürüten Tanrıverdi, 2004 yılında İhlâs Marmara Evleri Camii Yaptırma ve Yardım Derneği Yönetim Kurulunda yer aldı. 2004-2009 yılları arasında Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) Genel Başkanlığı görevini üstlendi. Özellikle güvenlik ve savunma konularında yaptığı açıklamalarla gündemde kalan Tanrıverdi, Ağustos 2016'da Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevine getirildi.

Adnan Tanrıverdi, aynı zamanda SADAT'ın kurucusu olarak da tanınmaktadır. SADAT, Türkiye'nin askeri ve stratejik danışmanlık alanında faaliyet gösteren kuruluşlarından biridir. Tanrıverdi, SADAT aracılığıyla Türkiye'nin güvenlik politikalarına katkılarda bulundu. Fransızca bilen ve iki çocuk babası olan Tanrıverdi, kanser tedavisi gördüğü Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde bu sabah vefat etti.

Muhabir: Emel Tekbaşoğlu Sürer