Haber-Foto: Mustafa Işık (ÖZEL)

Türkiye Voleybol Federasyonu’nun (TVF) düzenlediği 2024 Küçükler Voleybol Türkiye Şampiyonası, 6-12 Haziran tarihleri arasında Tokat’ta başladı. Bu büyük etkinlik, voleybol tutkunlarını heyecanlandırarak ülkenin dört bir yanından gelen 32 takımın katılımıyla gerçekleşiyor. Müsabakalar, Hüseyin Akbaş Spor Salonu, Ali Yücel Spor Salonu, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Spor Salonu ve Pazar İlçe Spor Salonu'nda oynanacak.2024 Tvf Küçükler Voleybol Türkiye Şampiyonası Tokat’ta Başladı (3)2024 Tvf Küçükler Voleybol Türkiye Şampiyonası Tokat’ta Başladı (4)Tokat Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eger, şampiyona hakkında Tokat Hürsöz'e açıklamalarda bulundu. Eger, Tokat'ı bir spor kenti yapma hedefi doğrultusunda önemli adımlar attıklarını vurguladı. Şampiyonaların kente getirilmesinin, Tokat’ın spor altyapısını güçlendireceğini ve sporseverlere önemli deneyimler sunacağını belirten Eger, şunları söyledi:

Sivasspor kafilesi Konya’ya gitti Sivasspor kafilesi Konya’ya gitti

“Tokat'ı spor kenti yapacağız. Bu, hem tesisleşmeyle hem de sportif faaliyetlerle bir arada yürümesi gereken bir süreç. Amacımız, grup, yarı final ve Türkiye şampiyonalarını ilimize getirerek Tokat’ı tanıtmak. 2024 Küçükler Voleybol Türkiye Şampiyonası da bu kapsamda önemli bir etkinlik. Otuz iki takımın katıldığı bu organizasyonda Galatasaray, Fenerbahçe, Halkbank, Ziraat Bankası ve Spor Toto gibi üst düzey kulüplerin altyapı takımları mücadele edecek.”2024 Tvf Küçükler Voleybol Türkiye Şampiyonası Tokat’ta Başladı (12)Eger, Tokatlı voleybol severleri şampiyonaya davet ederek, “Bu güzelliklere Tokatlı sporseverler de ortak olsunlar, beraber yaşayalım. Bu etkinlik, sadece sportif anlamda değil, aynı zamanda ilimize ekonomik katkı da sağlıyor. Yaklaşık bin kişiyi misafir ediyoruz ve bu durum küçük esnaflarımızdan lokantacılara, kahvecilerden otellere kadar birçok sektöre fayda sağlıyor. Ayrıca, yeni spor salonumuz faaliyete geçtiğinde daha büyük etkinliklere ev sahipliği yapmayı planlıyoruz.” dedi.

Tokat, şampiyona süresince sporcu kafilelerini, seyircileri ve antrenörleri ağırlayarak, hem sportif hem de sosyal anlamda önemli bir organizasyona ev sahipliği yapıyor. Voleybol severlerin büyük ilgi gösterdiği şampiyona, Tokat’ın spor kenti olma yolundaki hedeflerine önemli katkı sağlıyor.

2024 Tvf Küçükler Voleybol Türkiye Şampiyonası Tokat’ta Başladı (2)2024 Tvf Küçükler Voleybol Türkiye Şampiyonası Tokat’ta Başladı (5)2024 Tvf Küçükler Voleybol Türkiye Şampiyonası Tokat’ta Başladı (6)2024 Tvf Küçükler Voleybol Türkiye Şampiyonası Tokat’ta Başladı (7)2024 Tvf Küçükler Voleybol Türkiye Şampiyonası Tokat’ta Başladı (8)2024 Tvf Küçükler Voleybol Türkiye Şampiyonası Tokat’ta Başladı (9)2024 Tvf Küçükler Voleybol Türkiye Şampiyonası Tokat’ta Başladı (10)2024 Tvf Küçükler Voleybol Türkiye Şampiyonası Tokat’ta Başladı (11)2024 Tvf Küçükler Voleybol Türkiye Şampiyonası Tokat’ta Başladı (13)

Editör: Mustafa Işık