FOX TV'nin popüler dizisi Yasak Elma'da Zehra karakteri, izleyiciler tarafından büyük bir ilgiyle takip ediliyor. Dizinin her pazartesi saat 20:00'de yayınlanan bölümlerinde, Şafak Pekdemir tarafından canlandırılan Zehra, Halit'in ilk eşinden olan büyük kızıdır. Kıskanç ve içe kapanık bir kişilik sergileyen Zehra, dizinin dikkat çeken karakterlerinden biri olarak öne çıkıyor. Şafak Pekdemir’in performansı ve karakterin derinliği, magazin dünyasında sıkça konuşulan konular arasında yer alıyor.

Mehmet Şefin o hareketine binlerce tepki yağdı! Mehmet Şefin o hareketine binlerce tepki yağdı!

Şafak Pekdemir Kimdir?

Şafak Pekdemir, 19 Haziran 1988 tarihinde İstanbul'da doğdu. Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümü'nden mezun olan Pekdemir, oyunculuk kariyerine Bakırköy Belediye Tiyatroları'nda sahnelenen Tersine Dünya adlı oyunla adım attı. Tiyatro sahnesinden televizyon ekranlarına geçiş yapan Pekdemir, Leyla ile Mecnun, Şüphe, ve İncir Reçeli 2 gibi projelerdeki başarılı performanslarıyla tanındı.

Yasak Elma'da Zehra Kimdir?

Yasak Elma dizisinde Zehra karakteri, Halit'in ilk eşinden olan büyük kızıdır ve babasının diğer eşlerine karşı kıskanç bir tutum sergiler. Aşk hayatında henüz bir yol almış olmayan Zehra, dizideki içsel çatışmaları ve kıskançlıkları ile dikkat çeker. Şafak Pekdemir, karakterin ses tonundaki kalınlık nedeniyle cinsiyet değişikliği iddialarıyla karşılaşmış, bu konudaki yorumunda "Taksi durağını aradığımda 'Tamam Şafak Bey' diyorlar" şeklinde esprili bir yanıt vermiştir.

Şafak Pekdemir'in Kariyeri

Diziler:

  • Yasak Elma / Zehra / 2018-günümüz
  • Asla Vazgeçmem / İclal / 2015-2016
  • Leyla ile Mecnun / Nisan / 2012
  • Şüphe / Aslı / 2011
  • Türk Malı / Zehra / 2010

Filmler:

  • Deli Aşk / Zeynep / 2017
  • İncir Reçeli 2 / Gizem / 2014

Şafak Pekdemir'in sosyal medya hesapları, hayranları tarafından aktif olarak takip edilmekte olup, Instagram hesabında günlük yaşamından kesitler ve projeleri hakkında güncellemeler paylaşmaktadır.

Editör: Haber Merkezi 3 HB3