Alpay Özalan kimdir, nereli, kaç yaşında? Alpay Özalan kimdir, nereli, kaç yaşında?

Yankı Bağcıoğlu, Türk Deniz Kuvvetleri'nin deneyimli ve saygın isimlerinden biri olarak, askeri kariyerinde geniş bir yelpazede görevlerde bulunmuştur. Yankı Bağcıoğlu, eğitimine Tarsus Amerikan Lisesi ve Deniz Lisesi'nde başlamış, ardından Deniz Harp Okulu'ndan mezun olmuştur. Deniz Kuvvetleri'nde 32 yıl süren görev süresinde, hücumbot, muhrip ve fırkateyn komutanlıkları gibi kritik pozisyonlarda bulunmuş, uluslararası görevlerde de bulunmuştur. Belçika'daki NATO karargahında ve çeşitli Deniz Kuvvetleri Komutanlığı görevlerinde edindiği deneyimlerle dikkat çeken Bağcıoğlu, 2021 yılında emekli olmuştur.

Yankı Bağcıoğlu Kimdir?

Yankı Bağcıoğlu, 1967 yılında İstanbul’da doğmuştur. Eğitim hayatına Tarsus Amerikan Lisesi'nde başlamış ve lise eğitimini Deniz Lisesi'nde tamamlamıştır. 1989 yılında Deniz Harp Okulu'ndan teğmen olarak mezun olduktan sonra, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda 32 yıl süren bir meslek hayatına adım atmıştır. Görev süresi boyunca hücumbot, muhrip ve fırkateyn branş subaylığı, bölüm amirliği, fırkateyn II. Komutanlığı, fırkateyn komutanlığı, fırkateyn komodorluğu ve filo komutanlığı gibi önemli pozisyonlarda bulunmuştur. Ayrıca, Belçika'nın Mons şehrinde NATO Harekat Komutanlığı'nda (SHAPE) 3 yıl süreyle karargah subayı olarak görev yapmıştır.

Amiral rütbesine terfi ettikten sonra, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Başkanlığı'nda 4 yıl, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı'nda vekil olarak 1 yıl ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı'nda 4 ay süreyle görev yapmıştır. Ayrıca, Amfibi Görev Grubu ve Foça Garnizon Komutanlığı görevlerinde bulunmuştur. Eğitimine Deniz Harp Akademisi ve Silahlı Kuvvetler Akademisi'nde devam eden Bağcıoğlu, Belçika'da Leuven Üniversitesi'nde Uluslararası İlişkiler alanında yüksek lisans yapmıştır.

2021 yılında Yüksek Askeri Şura kararıyla emekliye ayrılan Bağcıoğlu, iyi derecede İngilizce bilmektedir. Emekli deniz albay Pınar Bağcıoğlu ile evli olan Yankı Bağcıoğlu'nun Kuzey ve Boran adında iki erkek çocuğu bulunmaktadır.

Editör: Haber Merkezi 3 HB3