Vivo'nun yeni katlanabilir akıllı telefonları X Fold 3 ve X Fold 3 Pro'nun teknik özellikleri sızdırıldı. Digital Chat Station tarafından Weibo'da paylaşılan bilgilere göre, X Fold 2'nin halefleri olan bu telefonlar önemli iyileştirmelerle geliyor.

Kamera Özellikleri: X Fold 3 Pro modeli, 50MP ana lensle öne çıkan üçlü arka kamera sistemine sahip olacak. Bu lensin Optik Görüntü Sabitleme (OIS) özelliğine sahip olduğu belirtiliyor. Ayrıca, ikincil ultra geniş açılı lens ve periskop telefoto lens gibi özelliklere sahip olması bekleniyor. Standart X Fold 3 modeli ise farklı bir kamera konfigürasyonuna sahip olacak, ancak detaylar henüz açıklanmadı.

Zoom Kapasiteleri: X Fold 3 Pro modeli, 64MP Omnivision OV64B periskop telefoto lens ile 3x optik zoom özelliğine sahip olacak. Diğer yandan, standart X Fold 3 modeli, 2x optik zoom özelliğine sahip geleneksel bir telefoto lensle entegre edilmesi bekleniyor.

Biyometrik Özellikler ve Şarj Kapasiteleri: Standart X Fold 3, ultrasonik ekran altı parmak izi tarayıcısını es geçecek ve bu özelliği yalnızca Pro modeline özel tutacak. Ayrıca, X Fold 3 Pro'nun 50W kablosuz şarj desteği ile geleceği belirtiliyor.

İşlemci Gücü ve Depolama: X Fold 3, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 SoC tarafından desteklenirken, Pro modeli Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 SoC ile gelecek. Pro modelinin daha yüksek RAM kapasitesi sunması bekleniyor, standart X Fold 3 ise 16GB'a kadar LPDDR5X RAM sunabilir. Her iki model de 1TB UFS 4.0 depolama ile donatılmış.

Yazılım ve Ekran: Her iki model de kutudan çıkar çıkmaz Android 14 tabanlı Origin OS 4 ile piyasaya sürülecek. X Fold 3 Pro'nun iç ekranının 2K çözünürlük ve 120Hz yenileme hızına sahip olması bekleniyor, ayrıca LTPO teknolojisi ile 1Hz ile 120Hz arasında değişen yenileme hızlarına izin verecek.

Bu bilgiler, Digital Chat Station'ın sızdırdığı bilgiler üzerine derlenmiştir ve resmi açıklamalarla doğrulanmadığı için değişiklik gösterebilir.