10 Ekim Dünya Saatçilik Günü olarak kabul edildi! 10 Ekim Dünya Saatçilik Günü olarak kabul edildi!

Haber-Foto: Mustafa Işık

“Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Günü” kapsamında 81 il valiliği ile İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) değerlendirme konulu bir video konferans toplantısı gerçekleşirken, toplantı bitiminde açıklamalar oldu. Gazeteci Fatih Kılıç'ın Tokat Valisi Abdullah Köklü'ye yönelttiği eski köy evleri ve afet alanlarındaki yapılarla ilgili soruya, Vali Köklü dikkat çeken açıklamalarla yanıt verdi. Köklü, "Bu afet planları, üç yıldır yürütülen bir çalışmanın parçasıdır ve riskleri azaltma üzerine yoğunlaşmıştır." dedi.Whatsapp Image 2024 10 08 At 14.52.14 (1)Ülke genelinde afet sonrasına odaklanmanın yaygın olduğunu, ancak artık afet gerçekleşmeden önce riskleri azaltmaya daha fazla önem verdiklerini vurgulayan Vali Köklü, "AFAD İl Müdürlüğümüz ve AFAD Başkanlığı ile koordineli bir şekilde çalışarak bu süreçleri yürütüyoruz. Her il için yapılan planlar, ilgili kurumlarla iş birliği içinde hayata geçirilmektedir ve Tokat özelinde de bu yöntemle ilerliyoruz." ifadelerini kullanan Köklü, hedeflerinin afet risklerini en aza indirmek olduğunu belirtti.

Metruk Binalar İçin Adımlar Atılıyor
Köylerdeki eğitimlerin de büyük önem taşıdığını ifade ederek, eski köy evleri ve afet alanlarındaki yapılarla ilgili tespit çalışmalarının başlatıldığını duyuran Vali Köklü, "Metruk binalar konusunda çalışmalar başlatılmıştır. Emniyet ve jandarma birimlerinin gözetiminde, bu binaların yıkılması için gerekli adımlar atılmaktadır." dedi.Aw194961 05Vatandaşlara Kapsamlı Bilgilendirme Yapılacak
Yaşanabilir durumdaki binaların AFAD İl Müdürlüğü tarafından değerlendirildiğini belirten Köklü, "Vatandaşlarımızın hakları ve olası deprem sonrasında alabilecekleri destekler hakkında bilgilendirme yapılmaktadır." dedi. Deprem sonrası kira desteği, yıkılan evlerin yeniden yapılması ve düşük faizli krediler gibi konularda AFAD Müdürlüğü'nün bilgilendirme çalışmalarını artıracağını sözlerine ekledi.
 

Editör: Mustafa Işık