İntihar etmek isteyen şahsı Emniyet Müdür Yardımcısı ikna etti! İntihar etmek isteyen şahsı Emniyet Müdür Yardımcısı ikna etti!

Haber-Foto: Mustafa Işık

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş’ın başkanlığında, 13 Ekim “Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Günü” kapsamında 81 il valiliği ile İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) değerlendirme konulu bir video konferans toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Tokat Valisi Abdullah Köklü ve ildeki ilgili kurum amirleri de katıldı.
Toplantıda, afet risklerinin en aza indirilmesi için şehirlerde yapılan çalışmalara ve alınacak tedbirlere dikkat çekildi. Basın mensuplarının sorularına yanıt verildi.Whatsapp Image 2024 10 08 At 14.52.12 (1)Gazeteci Fatih Kılıç’ın İtfaiye Sorusu Yanıt Buldu
Toplantının soru cevap bölümünde gazeteci Fatih Kılıç, Tokat’ın yeni şehirleşme sürecinde yüksek katlı binaların olmasıyla birlikte olası yangın yahut afetlerde kullanılmak üzere yüksek merdivenli itfaiye aracı ihtiyacını gündeme getirdi. 

Yeni araç 42 metre yüksekliğe ulaşacak
Toplantının katılımcılarından Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Alpat, gazeteci Fatih Kılıç’ın sorusuna verdiği yanıtta, “Özellikle yeni şehirleşme sürecinde yüksek binalar ve yangın riskleri konularında itfaiye yapılanmasının önemi gündeme getirilmiştir. Belediyemiz bu konuda gerekli adımları atmış olup, 42 metre yüksekliğinde yeni bir itfaiye aracının alım süreci başlatılmıştır. İller Bankası aracılığıyla alınacak olan bu araç, en kısa zamanda hizmete sunulacaktır. Alınacak olan itfaiye aracının, Tokat’ın yeni yapılaşma sürecinde ortaya çıkan yangın risklerine karşı önemli bir katkı sağlayacak.” ifadelerini kullandı. Magirus M42 L Mafsall Y Hidrolik Merdivenli Ytfaiye Arac Y Hidrolik Merdivenli Ytfaiye Araclar Y Ytfaiye Araclar Y Yang Yn Sondurme Araclar Y Kurtarma Merdivenleri 4Magirus M42 L Mafsall Y Hidrolik Merdivenli Ytfaiye Arac Y Hidrolik Merdivenli Ytfaiye Araclar Y Ytfaiye Araclar Y Yang Yn Sondurme Araclar Y Kurtarma Merdivenleri 2

Editör: Mustafa Işık