Tokat'ta iki otomobil çarpıştı! 1 ölü, 1 yaralı! Tokat'ta iki otomobil çarpıştı! 1 ölü, 1 yaralı!

Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Coğrafya Öğretmenliği mezunu Yunus Turan, coğrafya eğitimine yenilikçi bir yaklaşım getiren çalışmalarıyla biliniyor. 2020 yılından bu yana "Coğrafyanın Kodları" adlı YouTube kanalında dersler veren Turan, hafıza tekniklerini kullanarak coğrafyayı anlaşılır kılmayı amaçlıyor. Eşi Vicdan Turan da kendisi gibi coğrafya öğretmeni olan Yunus Turan’ın, bir milyondan fazla takipçisi bulunuyor.

Turan çifti, yeni içerik serileri kapsamında Türkiye'nin çeşitli illerini karavanları ile gezerek, hem coğrafi özellikleri yerinde gözlemliyor hem de genç izleyicileri için zengin içerikler üretiyor. İlk durak olarak seçtikleri Tokat'ta, bu eşsiz şehrin saklı güzelliklerini keşfettiler. Yunus Turan, Tokat için "yaylalar ve kaleler şehri" olarak bilinse de, insanlarının sıcaklığı ve misafirperverliğinin şehrin en belirgin özelliği olduğunu vurguladı. Turan, “İnsanlar, yaylalar ve kaleler şehri Tokat” diyerek bu şehirdeki deneyimlerini özetledi.

Tokat'ın her köşesinde yeni keşifler yapan Turan çifti, Almus ilçesinin doğal güzelliklerine hayran kaldıklarını belirtti. Yunus Turan, Almus'un, Ege kasabalarını andıran sokakları ve büyüleyici gölü ile dikkat çektiğini ifade etti. Tokat'ı daha fazla tanıdıkça, bu şehrin neden hak ettiği ilgiyi görmediğine şaşırdığını dile getiren Yunus Hoca, yaylalar, verimli ovalar, tarihî mekanlar, göller, barajlar ve kaplıcalar gibi birçok zenginliği barındıran Tokat'ın hem eşini hem de kendisi derinden etkilediğini kaydetti.

Çiftin Erbaa'dan başlayan Tokat yolculuklarında, Düden Gölü ve Karayaka kuzu eti gibi yerel lezzetler ve doğal güzellikler öne çıktı. Erbaa’nın sokaklarını adım adım gezen çift, Boğazkesen Yeşilırmak ve Kelkit Çayı'nın birleştiği alan gibi önemli noktaları ziyaret ettiler. Erbaa’nın merkezindeki otopark sorununa da dikkat çeken Turan, Vadipark ve öğrencilerle buluşma anılarının kendileri için unutulmaz olduğunu dile getirdi.

Turan çifti, Tokat'ın Erbaa, Niksar, Başçiftlik, Reşadiye, Almus, Turhal ve merkez ilçelerini kapsamlı bir şekilde gezerek deneyimlerini paylaştıktan sonra, sosyal medya hesaplarından memnuniyetlerini yansıttılar. Tokat'ta geçirdikleri süre boyunca birçok harika insanla tanıştıklarını ve unutulmaz anılar biriktirdiklerini belirten çift, her şehri 20 ila 30 gün arasında ziyaret ederek derinlemesine keşfetmeyi amaçlıyor.

Aynı zamanda AYT, TYT, 9. sınıf, 10. sınıf için coğrafya ders anlatımı ve deneme kitapları yazan Yunus Turan Tokat'ta Emre Kitabevi'nde düzenlenen imza gününde öğrenciler ile buluştu, sohbet etti.

Bu projeyle Türkiye'nin gizli kalmış güzelliklerini tanıtmayı hedefleyen Yunus ve Vicdan Turan, coğrafyayı sevdirme yolunda önemli bir adım atıyor. Turan çifti, ziyaret ettikleri her şehirde dostluklar kurarak ve yerel kültürü deneyimleyerek izleyicilerine ilham vermeyi amaçlıyor.

Muhabir: Seda Batur