Turnuvanın ilk maçında Hollanda karşısında 2-0 geriye düşen milliler, karar setini 15-13 kazanarak müthiş bir geri dönüşle maçı 3-2 kazanmış ve gruplara galibiyetle başlamıştı. Dominik Cumhuriyeti karşısındaki bu galibiyetle de 2'de 2 yaparak başarılarını sürdürdüler.

Maç, Fransa'nın başkenti Paris'teki South Paris Arena'da oynandı ve TRT Spor kanalından canlı olarak yayınlandı. Ayrıca, karşılaşma TRT'nin sanal yayın platformu TABİİ üzerinden de izlenebildi.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nde eğiticilerin eğitimi programı başladı! Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nde eğiticilerin eğitimi programı başladı!

Başantrenör Daniele Santarelli yönetimindeki ay-yıldızlı takımda Gizem Örge, Cansu Özbay, Melissa Vargas, Hande Baladın, Meliha Diken, Derya Cebecioğlu, Elif Şahin, Eda Erdem Dündar, Aslı Kalaç, Zehra Güneş, İlkin Aydın ve Ebrar Karakurt gibi isimler yer aldı. Sakatlığı geçen Zehra Güneş de bu önemli maçta kadroda yer aldı ve sahaya çıktı.

Türkiye, C Grubu'ndaki üçüncü maçını 4 Ağustos Pazar günü İtalya'ya karşı oynayacak. Filenin Sultanları, bu maçtan da galibiyetle ayrılarak grup liderliği yolunda önemli bir adım atmayı hedefliyor.

Bu galibiyetlerle birlikte A Milli Voleybol Takımımız, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda büyük bir başarıya imza atarak çeyrek finale yükselmiş durumda. Türkiye, İtalya karşısındaki maçta da aynı performansı göstererek turnuvada daha da ileriye gitmeyi hedefliyor.

Editör: Haber Merkezi