Türkiye, dünyanın favori düğün mekanı seçildi! Türkiye, dünyanın favori düğün mekanı seçildi!

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, çalışma hayatıyla ilgili uzun yıllardır süregelen sorunlara dikkat çektiği bir açıklama yaptı. Atalay, 1,5 yıl önce toplumun beklentisinin staj mağdurlarının durumunun ne olacağı yönünde olduğunu belirterek, "Biz bu konuları beklerken şu anda tek tek işten atmalar ve iş kazaları devam ediyor. Bu bedeli işçiler, emekçiler, bizler ödemeye devam ediyoruz," dedi.

Atalay, işçilerin ve emekçilerin haklı taleplerinin bir an önce yerine getirilmesi gerektiğini vurguladı. Çalışma hayatının en büyük sorunlarından birinin staj ve çıraklık sigortası mağdurları olduğunu hatırlatan Atalay, bu konunun uzun süredir gündemde olduğunu belirtti. "Bu meseleleri, kulaklarında problemi olanlar duyana kadar kamuoyunun gündemine getirmeye ve anlatmaya devam edeceğiz," diyen Atalay, işçilerin haklarının korunması ve geliştirilmesi için mücadelelerinin süreceğini ifade etti.

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu da sosyal medya hesaplarından Türk-İş Başkanı Ergün Atalay'ın açıklamasını paylaştı.

Federasyon, uzun süredir stajyerlerin ve çırakların sigorta haklarının iyileştirilmesi gerektiğini savunuyor. Federasyon yetkilileri, Atalay’ın açıklamalarının kendilerine destek olduğunu belirterek, bu sorunun çözümü için hükümetin acilen adım atması gerektiğini dile getirdi.

Atalay'ın açıklamaları, işçilerin ve emekçilerin yaşadığı zorluklara dikkat çekmesi ve çözüm taleplerini yüksek sesle dile getirmesi açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Türk-İş, işçi hakları konusunda mücadele etmeye devam edeceğini ve bu haklı taleplerin yerine getirilmesi için çalışmalarını sürdüreceğini vurguluyor.

Muhabir: Emel Tekbaşoğlu Sürer