Haber-Foto: Mustafa Işık

Toprak yüklü kamyon 25 metre yükseklikten uçuruma yuvarlandı Toprak yüklü kamyon 25 metre yükseklikten uçuruma yuvarlandı

Tokat Galericiler Derneği Başkanı ve S.S Otonomi Galericiler Yapı Kooperatifi Başkanı Ahmet Duran Uçar, faizlerin yükselmesiyle birlikte galericilerin işlerinin durma noktasına geldiğini belirtti. Uçar, son 5 aydır vatandaşların zor durumda kalmadıkça araç alıp satmadığını ve bankalardan kredi almanın zorlaştığını ifade etti.Tokat'ta Galericiler Zor Durumda Faiz Artışı İşleri Durdurdu (2)Uçar, “Yaklaşık 5 aydır faizlerin yükselmesinden dolayı işlerimiz durma noktasına geldi. Şimdi vatandaş çok zor durumda kalmadıkça arabasını satmıyor ve araç da alamıyor. Çünkü bankalardan kredi almak zorlaştı, aldıklarında da çok yüksek faiz ödemek zorunda kalıyorlar. Bu yüzden araba almaktan kaçınıyorlar. Aracını satanlar ise genellikle borcu olanlar, ödemesi olanlar ve bankalara borcu olup da ödeyemez hale gelenler. Arabasını getirip satıyor. Esnaf ise pahalıya aldığı araçları satamadığı için zor durumda.” dedi.Tokat'ta Galericiler Zor Durumda Faiz Artışı İşleri Durdurdu (0)Araç fiyatlarının düşmesiyle birlikte esnafın aldığı pahalı araçları satamaz hale geldiğini belirten Uçar, “Esnaf artık araç alamayacak duruma geldi. Çünkü alıyor ama satamıyor, satamadığı zaman da takasla yoluna devam etmek istiyor ama işler gittikçe kötüye gidiyor. Ben hem dernek başkanıyım hem de kooperatif başkanıyım ve şehirde bu işleri yapıp da dükkanını kapatanların sayısının arttığını duyuyorum. Bu bizim için iyi bir haber değil.” şeklinde konuştu.Tokat'ta Galericiler Zor Durumda Faiz Artışı İşleri Durdurdu (1)Uçar, faizlerin halkın ödeyebileceği seviyeye çekilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Önerim, en kısa zamanda faizlerin halkın ödeyebileceği seviyeye gelmesi lazım. Eski seviyeye dönmese bile en azından ödeyebilecek şekilde faiz olmalı. Aksi takdirde esnaf daha da zor duruma düşecek. Artık ayakta kalmanın yollarını arayacak esnaf, nasıl yaparız bilemiyorum ama durum gittikçe kötüye gidiyor.” dedi.Tokat'ta Galericiler Zor Durumda Faiz Artışı İşleri Durdurdu (3)Ankara'da yapılan toplantılarda da aynı sorunların dile getirildiğini belirten Uçar, “Geçen Ankara'ya gittik, toplantılarımız oldu. Federasyon başkanımız da bu konuda bahsetti. Maalesef oralarda da aynı durum var. Araç alım satımı durma noktasına geldi. Oralarda da dükkanını kapatanlar var. Allah yardımcımız olsun, en kısa zamanda bu işlere bir çözüm bulunmalı. Araç alım satımında hareketlenme olmalı.” ifadelerini kullandı.

Uçar, ticaret bakanıyla yapılan görüşmelerde esnafın zor durumda olduğunun anlatıldığını belirterek, “Ankara'da görüşülüyor. Federasyon bu konuda ticaret bakanımızla görüştü. Hala birinci el araç alım satımı bizde yasak. Bu konuda görüşmeler yapıldı. Esnafın zor durumda olduğunu anlattılar. Bir çözüm noktasında bir şeyler yapacaklarına inanıyorum. Yoksa durum dayanılmaz hale gelecek.” şeklinde sözlerini tamamladı.Tokat'ta Galericiler Zor Durumda Faiz Artışı İşleri Durdurdu (4)

Editör: Mustafa Işık