Haber-Foto: Mustafa Işık

Tokat merkezde oluşturulan özel platolar, fotoğrafçılık sektörüne büyük kolaylıklar getiriyor. Özellikle gelin ve damatlar için hazırlanan bu platolar, hem zamandan hem de işlerden tasarruf sağlıyor. Fotoğrafçılar, gün ışığına bağlı kalmadan her saat çekim yapma imkanı bulurken, gelinliklerin kirlenmesi gibi sıkça yaşanan sorunlar da ortadan kalkıyor.D S C 0644Gelinlikler Artık Güvende!
Dış çekimlerde sıkça karşılaşılan gelinlik kirlenmesi, Tokat'taki platolar sayesinde tarihe karışıyor. Üstü kapalı bu alanlarda çekimler, temiz ve güvenli bir ortamda gerçekleştirilirken, fotoğrafçılar da güneşin zararlı etkilerinden korunuyor. Bu sayede, dış çekimlerde 2-3 saat sürebilen bir çekim, bu platolarda 1-1,5 saat içinde tamamlanabiliyor.D S C 0643Gelin ve Damatlar Platolara Akın Ediyor
Tokat'taki bu yeni fotoğrafçılık trendi, gelin ve damatlar arasında büyük ilgi görüyor. Platolarda yapılan çekimler hem hız kazandırıyor hem de çiftlerin en özel günlerini mükemmel karelerle ölümsüzleştiriyor. Tokat merkezdeki bu yenilik, fotoğrafçılık sektörüne ivme kazandırırken, çiftlerin de beğenisini topluyor. 

Tokat’ta Fotoğrafçılık Sektörünün Yeni Gelişen Platolar Sayesinde İvme Kazanıyor (1)Serdar Yelgedik: "Hem Yerel Fotoğrafçılar İçin Hem De Evlenecek Çiftler İçin Kolaylık Sağlıyor"
1985 yılında doğan Foto Nisa Sahibi Serdar Yelgedik, N&S Plato’nun kuruluş amacını şu sözlerle ifade etti, “Tokat’ın kendine özgü ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak, fotoğrafçılar ve çiftlerin işlerini kolaylaştıracak bir plato kurma fikri doğdu. Sektördeki eksiklikleri dikkatle inceledik ve bu eksiklikleri gidermek için büyük bir adım attık. N&S Plato, yalnızca fotoğrafçılık alanında değil, çiftlerin özel anlarını ölümsüzleştirmek için de ideal bir ortam sunuyor. Tokat’ta böylesine kapsamlı bir platonun varlığı, hem yerel fotoğrafçılar için hem de evlenecek çiftler için önemli bir kolaylık sağlıyor.” dedi.1. Serdar YelgedikAhmet Alp Karataş: "Merkezdeki Plato, Çiftler İçin Büyük Kolaylık Sağlıyor"
Foto Nisa'nın 23 yaşındaki fotoğrafçısı Ahmet Alp Karataş Tokat merkezdeki yeni plato sayesinde ulaşım ve zaman sorununun çözüldüğünü belirtti. "Tokat’ta daha önce mevcut bir plato vardı, ancak bu plato Tokat’ın ilçesine aitti. Ulaşım ve zaman açısından çiftler için büyük bir sorun oluyordu. Biz de bunu düşünerek, Tokat merkeze nasıl uyarlayabiliriz diye düşündük ve böyle bir mekanı değerlendirdik." diyen Karataş, çekimlerin oldukça iyi gittiğini ve platoların çiftlere daha fazla zaman ayırmalarını sağladığını ifade etti.Tokat’ta Fotoğrafçılık Sektörünün Yeni Gelişen Platolar Sayesinde İvme Kazanıyor (12)"Ulaşıma Harcanan Zamanı Çiftlerimize Ayırıyoruz"
Karataş, yeni platformun sağladığı avantajları şu sözlerle anlattı: "Platform sayesinde çiftlerimize daha çok zaman ayırabiliyoruz. Ulaşıma ayırdığımız zamanı artık çiftlerimize ayırıyoruz. Ayrıca günün her saatinde istediğimiz gibi çekim yapabiliyoruz. Platform olmadığı zaman, il dışına ya da ilçelere gittiğimizde, çekim için ayırmamız gereken süre üç-dört saati bulabiliyordu. Ancak şu an iki saat içinde platoda dolu dolu çekim yapabiliyoruz." diye konuştu.

"TI1 - İş Portföy Para Piyasası Fonu" 108,3 milyar lira büyüklüğe ulaştı "TI1 - İş Portföy Para Piyasası Fonu" 108,3 milyar lira büyüklüğe ulaştı

Tokat’ta Fotoğrafçılık Sektörünün Yeni Gelişen Platolar Sayesinde İvme Kazanıyor (13)Ahmet Alp Karataş çekim öncesi çiftlere bazı önerilerde bulunduklarını belirtti ve "Kuaför seçiminin önemli olması, mekan seçiminin iyi yapılması ve günün stresinden biraz uzak kalmaları gerektiğini tavsiye ediyoruz. Bu tür yönlendirmelerle güzel işler çıkartıyoruz." ifadelerini kullandı.Tokat’ta Fotoğrafçılık Sektörünün Yeni Gelişen Platolar Sayesinde İvme Kazanıyor (11)-1

Furkan Çiçek: "Platolar İşimizi Kolaylaştırıyor"
Foto Engin’in 29 yaşındaki fotoğrafçısı Furkan Çiçek ise, Tokat’ta fotoğrafçılık sektörünün yeni gelişen platolar sayesinde büyük bir ivme kazandığını belirtti. "İşler çok şükür güzel gidiyor. Geçen yıla kıyasla düğün sektörü biraz azaldı ama yine de fotoğrafçılık sektörü güncelliğini koruyor. Hâlâ talep var." diyen Çiçek, gelin ve damatlar için oluşturulan kapalı platformların, işlerini oldukça kolaylaştırdığını vurguladı.D S C 0635"Güneş, Fotoğrafçıların En Büyük Düşmanı"
Çiçek, "Biz fotoğrafçıların en büyük düşmanı aslında güneş. Bu platformun üstünün kapalı olması, her saat fotoğraf çekimi yapabilmemize olanak sağlıyor. Bu durum, özellikle gelin ve damatların hoşuna gidiyor. Çünkü saat 17.00-17.30 gibi güzel havada çekim yapmak istediklerinde, genellikle gelin alma töreni olduğu için dış çekim yerine burada plato çekimlerini tercih ediyoruz." şeklinde konuştu.Tokat’ta Fotoğrafçılık Sektörünün Yeni Gelişen Platolar Sayesinde İvme Kazanıyor (1)"Plato, Gelinliklerin Kirlenmesini Önlüyor"
Çekimlerin platoda yapılmasının dış mekan çekimlerine göre birçok avantajı olduğuna dikkat çeken Furkan Çiçek, "Dışarıda gelinlik kirlenebiliyor ama platolar temiz olduğu için bu sorun ortadan kalkıyor. Dışarıda iki saatte biten bir çekim, burada bir saat içinde tamamlanabiliyor. Hem gelin ve damatlar hem de biz fotoğrafçılar için büyük bir avantaj sağlıyor." dedi.Tokat’ta Fotoğrafçılık Sektörünün Yeni Gelişen Platolar Sayesinde İvme Kazanıyor (3)"Instagram Etkisiyle Müşteriler Daha Fazla Fotoğraf Talep Ediyor"
Son olarak Furkan Çiçek, değişen fotoğrafçılık trendlerine değinerek, "Sabır isteyen bir iş, bence en zor mesleklerden biri. Değişen konjonktürle birlikte, müşteriler Instagram sayesinde oldukça fazla fotoğraf görebiliyorlar ve benzer sahneleri çekmemizi istiyorlar. Biz de onların isteklerini karşılamak için ekipmanlarımızı ve kendimizi sürekli güncelliyoruz." dedi.

Tokat’ta Fotoğrafçılık Sektörünün Yeni Gelişen Platolar Sayesinde İvme Kazanıyor (2)Tokat’ta Fotoğrafçılık Sektörünün Yeni Gelişen Platolar Sayesinde İvme Kazanıyor (4)Tokat’ta Fotoğrafçılık Sektörünün Yeni Gelişen Platolar Sayesinde İvme Kazanıyor (5)Tokat’ta Fotoğrafçılık Sektörünün Yeni Gelişen Platolar Sayesinde İvme Kazanıyor (7)Tokat’ta Fotoğrafçılık Sektörünün Yeni Gelişen Platolar Sayesinde İvme Kazanıyor (6)Tokat’ta Fotoğrafçılık Sektörünün Yeni Gelişen Platolar Sayesinde İvme Kazanıyor (8)Tokat’ta Fotoğrafçılık Sektörünün Yeni Gelişen Platolar Sayesinde İvme Kazanıyor (9)Tokat’ta Fotoğrafçılık Sektörünün Yeni Gelişen Platolar Sayesinde İvme Kazanıyor (10)

Editör: Mustafa Işık