Türkiye'de yaşanan ekonomik kriz tüm sektörleri etkisi altına alırken, ham madde fiyatlarındaki artış ve tedarik sorunları birçok şirketi iflasın eşiğine getirdi. Son olarak gelen haber, piyasaları altüst etti. Türkiye genelinde 200'ün üzerinde şubesi bulunan dev kuruyemiş zinciri Maksul Gıda, iflas bayrağını çekti. Mahkeme kararı ile iflas eden şirketin tüm şubeleri apar topar kapatıldı ve onlarca çalışan kapı dışarı edildi.

İnternet Haber Sitelerine Yeni Ziyaretçi Trafik Düzenlemesi İnternet Haber Sitelerine Yeni Ziyaretçi Trafik Düzenlemesi

Pandemi ile başlayan ekonomik kriz, Orta Doğu'da yaşanan İsrail-Filistin gerilimi ve Avrupa'daki Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle daha da derinleşti. Bu global ekonomik çalkantılar, Türkiye'de birçok dev şirketin iflasını kaçınılmaz hale getirdi. Maksul Gıda da bu firmalardan biri oldu. Türkiye'nin 81 ilinde faaliyet gösteren ve 400 milyon liranın üzerinde borcu olduğu belirtilen Maksul Gıda'nın binlerce çalışanı maaşlarını alamamaktan şikayetçi.

2021 yılında mali darboğaza giren ve konkordato talep eden Maksul Gıda, mahkemenin bilirkişi raporları doğrultusunda toparlanmasının güç olduğu gerekçesiyle iflas kararı aldı. Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, şirketin sahibi Hakan Şenol için iflas kararı verdi. İflas kararının ardından ilk aşamada 200 şubeden 150'si kapatıldı, geçtiğimiz haftalarda ise geriye kalan tüm şubeler de kapılarını kapattı.

Bu iflas kararı, sektörde büyük bir tedirginliğe yol açarken, yaklaşık 200 Maksul Gıda çalışanı uzun süredir maaşlarını alamadıklarını belirterek büyük bir mağduriyet yaşadıklarını ifade etti. Şirketin ani iflası, Türkiye'deki ekonomik krizin ne denli derin olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Editör: Haber Merkezi