TRT 1 ekranlarında izleyicileri türkülerle buluşturacak olan "Sen Türkülerini Söyle" yarışmasının yeni sezonu 30 Mayıs 2024 Perşembe günü başlıyor. Bu özel programda, türkülere hayat verecek yeni sesler aranırken, yarışmanın dikkat çeken isimlerinden biri Tokatlı İlknur Cabadan olacak. Peki, İlknur Cabadan kim, nereli? Müzik kariyeri nasıl başladı? İşte detaylar... 

İlknur Cabadan, Tokat'ın eşsiz kültürünü ve müziğini yansıtan güçlü sesiyle yarışmaya damga vurmaya hazırlanıyor. Tokat’ın sesi olan İlknur Cabadan, doğduğu yerin türkülerine kattığı duygu dolu yorumuyla jüri üyeleri ve izleyicilerin beğenisini kazanmayı hedefliyor. 

Yarışmanın sunuculuğunu sanatçı Turgay Başyayla üstlenirken, jüri koltuğunda müzik dünyasının sevilen isimleri Aysun Gültekin, Emre Yücelen, Öykü Gürman, İsmail Altunsaray ve Cengiz Özkan oturuyor. Bu usta isimler, yarışmacıların performanslarını değerlendirerek gecenin birincisini belirleyecek ve "Süper Final"de yarışmaya hak kazanacak isimleri seçecekler.

İlknur Cabadan kim, nereli? Müzik kariyeri nasıl başladı?

"Sen Türkülerini Söyle" programı, hüzün, neşe, heyecan ve eğlencenin iç içe geçtiği anlarla izleyicilere unutulmaz anlar yaşatacak. Küçük yaşlarda yeteneğini keşfeden ve yerel programlarda sahne alarak kariyerinde ilerleyen İlknur Cabadan, etkileyici sesi ve sahnedeki performansı ile programın en çok konuşulan yarışmacılarından biri olmaya aday.   Tokat Reşadiyeli doğumlu olan İlknur Cabadan  İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı okudu. İstanbul'da ikamet ediyor.