Haber-Foto: Mustafa Işık

U17 Bölgesel Gelişim Ligi 5. Grup’ta mücadele eden Tokat Belediye Plevnespor, kendi sahasında 1461 Trabzon Futbol Kulübü ile karşılaştı. Uzunburun Sentetik Sahası’nda saat 12.00’de başlayan müsabakanın ilk yarısında Trabzon ekibi 1-0 üstünlük sağladı. Ancak ikinci yarıda, Tokat temsilcisi Orhan Akdağlı’nın öğrencileri oyunu bırakmadı ve Abdurrahman Boyraz’ın golüyle skoru eşitledi. Karşılaşma sonunda her iki takım da sahadan 1 puanla ayrıldı.

20241026 135408Maç Sonu Açıklamalar 
Ligin 5. haftasının oynandığı, Tokat Belediye Plevnespor ile 1461 Trabzon Futbol Kulübü'nün 1-1 berabere kalan maçın ardından Plevnespor Antrenörü Orhan Akdağlı ve forvet oyuncusu Abdurrahman Boyraz, Tokat Hürsöz muhabiri Mustafa Işık’a değerlendirmelerde bulundular.

Orhan Akdağlı: “Bu Maçla Yeniden Dirildik”
Tokat Belediye Plevnespor Antrenörü Orhan Akdağlı, oyuncularını tebrik ederken rakiplerinin kendilerini hafife almasının avantaj yarattığını vurguladı. Akdağlı, “Önceki sonuçlarımıza bakarak bizi çantada keklik gördüler. Bu rehavetten faydalanarak en kötü ihtimalle bir puan almayı hedefledik, zorlasak üç puanı da alabilirdik. Bu maçla hem çocuklar hem de ben yeniden kendimize geldik.” dedi. Erzincan karşılaşmasını hedef gösteren Akdağlı, “Erzincan’ı yenip yukarıya doğru tırmanacağız.” diye konuştu.

20241026 141059Sezon boyunca genç oyuncular yetiştirip ikinci yarıda A Takım’a profesyonel oyuncu kazandırmayı hedeflediklerini ifade eden Akdağlı, altyapıda modern futbol gerekliliklerini yerine getirdiklerini ve belirli bir oyun şablonuna sahip olduklarını da belirttiği sözlerinde, “Rakiplerimiz de bizim iyi oynadığımızı söylüyor. Bu şekilde devam ederek Tokat futboluna katkıda bulunmayı amaçlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Abdurrahman Boyraz: “İlk Maçımda Gol Atmak Benim İçin Çok Özeldi”
461 Trabzon Futbol Kulübü'ne gol atan forvet oyuncusu Abdurrahman Boyraz, Tokat Belediye Plevnespor formasıyla çıktığı ilk maçta gol atmanın mutluluğunu yaşadı. Boyraz, “Takımımız için çok mücadele ettik. Rakibimizin de ayağına sağlık. İki takım adına güzel bir maç oldu.” dedi. Küçük yaş kategorisinde oynayan arkadaşlarına abilik yapma sorumluluğunu hissettiğini söyleyen genç oyuncu, attığı gole unutulmaz anı olarak tanımladı.

Ertuğrul Sağlam: "Tolga’ya kırmızı kartı veremeyen VAR hakeminde de problem vardı” Ertuğrul Sağlam: "Tolga’ya kırmızı kartı veremeyen VAR hakeminde de problem vardı”

I M G 8694Tokat Belediye Plevnespor, ligin 5. haftasında aldığı bu sonuçla orta sıralarda kalma mücadelesini sürdürürken, gelecek maçlarda daha iyi sonuçlar elde etmek için çalışmalarına devam edecek.

Editör: Mustafa Işık