Açıklamada, ateşli silahların mevzuata aykırı kullanımı ve muhafazasıyla ilgili 2024 yılı içinde gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgi verildi. Yapılan denetimlerde, 78 tabanca, 31 kurusıkı tabanca, 64 av tüfeği ve 1.609 adet çeşitli mühimmatın ele geçirildiği belirtildi. Bu kapsamda, 193 şahıs hakkında adli ve idari işlemler yapıldığı ifade edildi.

Ekrem İmamoğlu: "Tokat, Hak Ettiği Yerde Değil" Ekrem İmamoğlu: "Tokat, Hak Ettiği Yerde Değil"

Valilik, ateşli silahların kontrolsüz kullanımının yaralanmalara ve hatta ölümlere yol açabileceğini vurgulayarak, vatandaşları bu tür durumları gördüklerinde 112 acil çağrı hattına bilgi vermeye çağırdı. "Düğün evinin yas evi olmaması için" vatandaşların silahla havaya ateş etme alışkanlığına son vermeleri gerektiği belirtildi.

Son olarak, "Düğün evi yas evi olmasın, yarınları umutsuz geçirmemek için mutluluğa kurşun sıkmayınız" mesajıyla, vatandaşların bu tür tehlikeli davranışlardan kaçınmaları gerektiği vurgulandı.

Tokat Valiliği ve İl Jandarma Komutanlığı, kamu güvenliğinin korunması amacıyla ilgili yasal düzenlemelere uyulması konusunda kararlılıkla çalışmalarını sürdürmektedir.

Muhabir: Esengül İşleroğlu