Tokat Belediyesi’nin öncülüğünde düzenlenen Tokat Kitap Günleri, 4-13 Ekim 2024 tarihleri arasında Hıdırlık Köprüsü yanında kitapseverlerle buluşacak. Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, etkinliğin açılış programını 5 Ekim 2024 Cumartesi günü saat 14.00'te gerçekleştireceklerini duyurdu. Kitap Günleri, 30 stantta yer alacak 30 yazar ve 60 yayınevinin katılımıyla edebiyat dolu bir atmosfer yaratacak. Tüm kitapseverleri bu özel etkinliğe davet eden Yazıcıoğlu, "Seçkin yayınevleri ve çok değerli yazarlarımızın katkılarıyla gerçekleştireceğimiz bu etkinlikte, kitapseverlere unutulmaz anılar sunacağız" dedi.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinde Teknoloji Geliştirme Bölgeleri konferansı! Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinde Teknoloji Geliştirme Bölgeleri konferansı!

Önemli Yazarlar ve Söyleşiler

Etkinlik boyunca birçok ünlü yazar, kitap severlerle buluşarak söyleşi ve imza günleri düzenleyecek. 5 Ekim’de Sinan Yağmur, 6 Ekim’de Hayati İnanç, 12 Ekim’de Prof. Dr. Nurullah Genç ve 13 Ekim’de Prof. Dr. Erkan Göksu, Tokat Kitap Günleri’nde yer alacak isimler arasında. Her biri kendi alanında büyük bir okur kitlesine sahip olan bu isimler, söyleşilerinde edebi eserlerinden bahsedecek ve imza etkinlikleri ile sevenleriyle bir araya gelecek. Tokat’ta gerçekleşecek bu organizasyon, yazarlarla doğrudan temas kurma fırsatı sunarak edebiyat severler için eşsiz bir deneyim yaratacak.

30 Yayınevi ve 30 Yazar

Kitap Günleri boyunca Tokat, hem yerel hem de ulusal çapta tanınmış yayınevleri ve yazarları ağırlayacak. Toplamda 60 yayınevi ve 30 yazarın katılımıyla zengin bir içerik sunan etkinlik, kitapseverlere geniş bir edebi yelpaze sunacak. Katılımcılar, stantlarda yayınevlerinin en yeni eserlerini inceleme fırsatı bulurken, yazarlarla birebir iletişim kurabilecekler.

Unutulmaz Bir Edebiyat Deneyimi

Tokat Kitap Günleri, 10 gün boyunca şehrin edebiyat dolu kalbi olacak. Yerli ve ulusal yazarların buluştuğu bu özel etkinlik, okurları hem yeni kitaplarla hem de sevdiği yazarlarla bir araya getirerek unutulmaz bir edebi deneyim sunacak.

Muhabir: Nuray Uluözlü