Türk müziğinin efsane isimlerinden Mazhar Alanson, kızı Eda Alanson’un ani ölümüyle sarsıldı. Ünlü sanatçının 50 yaşındaki kızı, Ankara'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Eda Alanson’un ölümü, sanat camiasında ve sevenleri arasında derin üzüntü yarattı.

Eda Alanson Kimdir?

Mazhar Alanson’un kızı Eda Alanson, 1972 yılında Mazhar Alanson'un Hale Alanson ile evliliğinden dünyaya geldi. Annesi Hale Alanson, Mazhar Alanson ile devlet konservatuvarında tanıştıktan iki yıl sonra 1972’de evlenmişti. Çiftin bu birlikteliklerinden iki çocuğu dünyaya geldi, bunlardan ilki Eda Alanson oldu. Eda Alanson, genç yaşta MFÖ'nün "Türküz Türkü Çağırırız" albümünde vokallik yaparak müzik dünyasına adım attı. Ancak müzik kariyerine uzun süreli olarak devam etmedi. Kariyerini daha çok gazetecilik ve metin yazarlığı alanında sürdürdü.

Ölüm Nedeni ve Hastalığı

50 yaşındaki Eda Alanson, bir süre önce ani bir hastalığa yakalandı. Hastalığının tedavisi için Ankara'da bir hastanede tedavi görüyordu. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve yaşamını yitirdi. Eda Alanson’un ani ölümü, başta babası Mazhar Alanson olmak üzere tüm ailesini derin yasa boğdu. Henüz tam olarak ne tür bir hastalık nedeniyle vefat ettiği hakkında net bir bilgi bulunmamakla birlikte, yakın çevresi ünlü sanatçının bu büyük kayıp karşısındaki derin üzüntüsünü paylaşıyor.

Tokat'ın tahta mezarlıkları ve "Tahtalıköyü Boyladı" deyiminin hikayesi! Tokat'ın tahta mezarlıkları ve "Tahtalıköyü Boyladı" deyiminin hikayesi!

Mazhar Alanson’un Yaşadığı Büyük Kayıp

Mazhar Alanson, müziğiyle milyonlara dokunmuş bir sanatçı olarak tanınsa da özel hayatındaki bu büyük acı, sevenlerini de derinden etkiledi. Kızının vefat haberi, sanatçının hayranlarını ve sanat camiasını yasa boğarken, birçok sanatçı ve dostu da taziye mesajları ile desteklerini iletti. Alanson, müzik kariyerindeki başarılarının yanı sıra ailesine olan bağlılığıyla da bilinen bir sanatçı olarak tanınıyor.

Muhabir: Nuray Uluözlü