Tokat İŞKUR'da gerçekleşen toplantıya İl Müdür Yardımcısı Yasin YAMAN, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü Dr. Öğrt. Üyesi Neslihan ÇIKRIKÇI, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapan Rehber Öğretmenler ve Tokat İŞKUR'da görevli İş ve Meslek Danışmanları katıldı.

Toplantıda, mesleki rehberlik ve danışmanlık kapsamında önceki dönemde yapılan çalışmalar değerlendirilerek yeni eğitim-öğretim döneminde meslek danışmanlığı, sınıf görüşmeleri, iş arama becerileri gibi konularda verilen eğitimlerin devam edilmesi, rehber öğretmeni bulunmayan kırsal kesimdeki okullara sunum çalışmalarında öncelik verilmesi konularında görüş birliğine varıldı.
Ayrıca meslek liselerinin son sınıf öğrencilerine İŞKUR hizmetlerinin tanıtılması ve talep olması halinde İŞKUR’a kayıtlarının yapılması noktasında işbirliği kararı alındı. 

11 Ekim 2024 Tarihinde Deprem Olacak Mı? Hangi İllerde Depremler Bekleniyor? Kaç Şiddetinde Olacak? 11 Ekim 2024 Tarihinde Deprem Olacak Mı? Hangi İllerde Depremler Bekleniyor? Kaç Şiddetinde Olacak?

Son olarak meslek seçiminin önemini velilerle paylaşmak amacıyla sunum yapılan tüm öğrencilere velilerine ulaştırmaları amacıyla bilgilendirme notu gönderilmesi uygulamasının devam etmesi de kararlaştırıldı.
  
 

Editör: Elvan Mert