Tokat Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Çoban, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Sedat Soydemir, Baro Başkanı Av. Volkan Bozkurt, Tokat T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu 1. Müdürü Asef Zengin ve Tokat Denetimli Serbestlik Müdürü Vedat Gülşen tarafından açılışı yapılan sergide yükümlülerin yaptığı çeşitli el sanatları eserleri sergilendi. Hükümlülerinin yaptığı eserler sanatseverler tarafından ilgiyle karşılandı. 


         Tokat Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gaziosmanpaşa Üniversitesi arasında imzalanan “Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği” protokolleri kapsamında Tokat Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün denetimi altında olan yükümlülere ve denetimli serbestlik personeline yönelik meslek edindirme ve hobi alışkanlığı kazandırma faaliyetleri konularında müdürlük binasındaki hobi atölyesinde çeşitli kurslar düzenlendi. Düzenlenen kurslarda yükümlülerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve toplumsal hayata uyum becerilerinin geliştirilmesi amaçlandı. Bunun yanısıra düzenlenen kurslarda bağımlılık konusunda kişilerin çoğunlukla yaşadığı sorunlardan biri olan sosyal uyuma aktif bir şekilde çözüm üretmek de amaçlandı. 


         Tokat Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından Tokat Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Çoban’a, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Sedat Soydemir’e ve Baro Başkanı Av. Volkan Bozkurt’a sergide yoğun ilgi gören filografi sanatıyla yapılmış Türk bayrakları hediye edildi.
          Tokat Denetimli Serbestlik Müdürü Vedat Gülşen, “Yükümlülerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve toplumsal hayata uyum becerilerinin geliştirilmesi; diğer kurumlarla ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içerisinde, bireysel görüşme ve grup çalışması yapılması boş zamanların yapılandırılması, yükümlülerin meslek kursları ve eğitim programlarına katılmalarının sağlanması gibi faaliyetler kapsamında, yükümlülerin boş zamanlarının değerlendirilmesi amacıyla Tokat Denetimli Serbestlik Müdürlüğü olarak el sanatları sergisi gerçekleştirmenin ve burada yükümlülerin yapmış olduğu el sanatları eserlerini değerli halkımızla paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. 

Tokat Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, eski hükümlüler için iş kurma semineri düzenledi! Tokat Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, eski hükümlüler için iş kurma semineri düzenledi!

Editör: Elvan Mert