Türk sinemasının yükselen yeteneklerinden Erkan Kolçak Köstendil, son olarak "Tezgah" adlı filmiyle yönetmenlik kariyerinde önemli bir adım attı. Tiyatro sahnesinden televizyon dizilerine kadar geniş bir yelpazede başarılı projelere imza atan Köstendil, şimdi de yönetmenlik yeteneklerini sinema dünyasında sergiliyor. Peki, Erkan Kolçak Köstendil kimdir, hangi projelerde yer almıştır ve kaç yaşındadır? Detaylar haberimizde.

Erkan Kolçak Köstendil Kimdir?

Erkan Kolçak Köstendil, 16 Ocak 1983 tarihinde Bursa’da doğmuştur. Eğitim hayatına Bursa Atatürk Lisesi'nde başlayan Köstendil, futbol kariyerine adım atmış ve Bursaspor'da oynamıştır. Ancak, futbolu bırakma kararı alarak tiyatroya yönelmiş ve yükseköğrenimini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünde tamamlamıştır.

Kariyerine Tuncay Özinel Tiyatrosu’nda başlayan Köstendil, çeşitli tiyatro oyunlarında farklı karakterlerle izleyicinin karşısına çıkmıştır. Televizyonda ilk çıkışını 2005 yılında Kurtlar Vadisi dizisinin 4. sezonunda "Galerici" rolüyle yapmış, sinemada ise ilk olarak 2008’de Güz Sancısı filminde "nümayişçi" rolüyle yer almıştır.

2009 yılında Mukadderat adlı diziyi yazıp yöneten Köstendil, aynı yıl M.A.T adlı polisiye dizide "Emre" karakterine hayat vermiştir. 2010 yılında yazıp yönettiği kısa film "Vakit" çeşitli festivallerde ödüller kazanmıştır. Sakarya Fırat dizisindeki "Er Mahmut Karakum" karakteri ile tanınmış, ardından Torbacının Esrarı, Babalar ve Evlatlar, Merhamet ve One Night in İstanbul gibi projelerde rol almıştır.

Sinema dünyasında 2014’te Yağmur: Kıyamet Çiçeği ve İtirazım Var gibi filmlerde önemli roller üstlenmiş, 2015’te Kara Bela ve Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisinde dikkat çekmiştir. 2017'de Put Şeylere filminde rol almış ve Çukur dizisinde 'Vartolu Sadettin / Salih Koçovalı' karakteriyle büyük beğeni toplamıştır. Köstendil, kendi yazıp çektiği Torbacının Esrarı filminde senaryoyu yazıp çekmiş, Amsterdam ve İstanbul’daki çekimlerinin ardından, 2018'de Suma adlı kısa film ile Los Angeles Film Ödülleri’nde komedi dalında mansiyon kazanmıştır. Günümüzde ise, tek kişilik tiyatro projesi 12 Numaralı Adam ile birçok ülkeyi dolaşmaktadır.

Cin ararken ölü adam bulan Youtuber Alpican Yılmaz kimdir, olay ne? Cin ararken ölü adam bulan Youtuber Alpican Yılmaz kimdir, olay ne?

16 Ocak 1983 tarihinde doğan Erkan Kolçak Köstendil, 2024 yılı itibarıyla 41 yaşındadır. Erkan Kolçak Köstendil, Bursa'da doğmuştur. Erkan Kolçak Köstendil, oyuncu Cansu Tosun ile evli olup, Marsel adında bir oğlu bulunmaktadır.

Editör: Haber Merkezi 3 HB3