UEFA, Merih Demiral Hakkında Neden Soruşturma Başlattı? UEFA, Merih Demiral Hakkında Neden Soruşturma Başlattı?

(Haber: Emel Tekbaşoğlu Sürer) 

Çalışma hayatlarında staj ve çıraklık dönemlerini emeklilikte işe başlangıç tarihi kabul ettiremedikleri için mağduriyet yaşadıklarını beyan eden vatandaşların bir araya gelerek kurdukları dernekler, federasyonlar çözüm için siyasetçilerin inisiyatif almalarını istiyorlar. Yaşadıkları mağduriyetlerini gündemde tutarken ana muhalefet partisi Cumhuriyet Halk Partisi’nden destek buluyorlar.

GEBZE’DE CHP’DEN DESTEK SÖZÜ

            CHP’nin Çalışma ve Sosyal Güvenlikten Sorumlu Gölge Bakan Ankara Milletvekili Genel Başkan Yardımcısı Gamze TAŞÇIER, partisinin Gebze’de 30 Haziran 2024 Pazar günü tertip ettiği Emek Mitinginde yaptığı konuşmada “Türkiye’nin en büyük emek kenti Gebze’den asgari ücretle nefes alamayan emekçilerimize, sefalete mahkum edilen emeklilerimize, emeklilikte staj ve çıraklığa takılanlara, siftahsız kepenk kapatan esnaflarımıza, emeği tarlada kalan çiftçimize, atanamayan öğretmenlerimize, mülakat mağdurlarına, geçinemiyoruz diye feryat eden milyonlara selam olsun.” demişti.

STAJ VE ÇIRAKLIK MAĞDURLARI BÜYÜK MİTİNGE HAZIRLANIYOR

            Kocaeli Staj ve Çıraklık Mağdurları Eğitim Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Yaşar Tosun, 30 Haziran 2024 Pazar günü Kocaeli Gebze’de CHP’nin tertip ettiği Emek Mitingine üyeleriyle birlikte katılmıştı. Başkan Yaşar Tosun, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve CHP’nin Çalışma ve Sosyal Güvenlikten Sorumlu Gölge Bakan Ankara Milletvekili Genel Başkan Yardımcısı Gamze TAŞÇIER ile yaptıkları görüşmelerden bahsetti. Staj ve çıraklık mağdurlarının ilerleyen aylarda tertip etmek istediği büyük bir mitinge CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in katılma sözünü aldıklarını kamuoyuna duyurdu. Başkan Yaşar Topçu sosyal mecra hesabından yaptığı duyuruda “CHP Genel Başkan Yardımcısı sayın Gamze Taşçıer ile konuşma fırsatım oldu. Bu miting için çalıştığımızı, aynı performansı kendi mitingimizde göstereceğimizi belirttim. Bizim mitingin kesinlikle yapılacağını, bu konuda asla endişeniz olmasın, dedi.” Diye yazdı.

Muhabir: Emel Tekbaşoğlu Sürer