(Haber: Emel Tekbaşoğlu Sürer)

Staj ve çıraklık sigortası mağdurları İstanbul’da yaptıkları ziyaretlerle sorunlarını ve çözüm beklentilerini gündemde tutuyorlar. İstanbul Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Derneği Yönetimi, İstanbul’da Ticaret Odası’na yaptıkları ziyaretle ilgili bilgi paylaştı.

DİMES’e Tokat'ta İstişare ziyareti DİMES’e Tokat'ta İstişare ziyareti

            İstanbul Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Derneği Başkanı Selçuk Aydın, Başkan Yardımcısı Sinan Dikici ile birlikte İstanbul’da gerçekleşen Ticaret Odası ziyaretine ilişkin bilgilendirmesinde “İstanbul Ticaret Odası ziyaretimizde büzleri dinleyen, konuya hakimiyeti ve samimiyeti ile bizleri ağırlayan sayın Ahmet Özer beye çok teşekkür ederiz. Konunun çözümü için öneri ve raporu çok önem teşkil etmektedir.” diye yazdı.

FEDERASYON DA PAYLAŞTI

            Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu’nun sosyal mecra hesabından da İstanbul Dernek Yönetimi’nin yaptığı İTO ziyareti paylaşıldı. “Ya sizinle ya sizsiz, çırak, stajyer bir gün hakkını alacak.” Etiketi ile paylaşımda kullanıldı.

GÖRÜŞME İÇERİĞİNE DAİR BİLGİ EDİNDİK

            İTO Başkan Yardımcısı Ahmet Özer ile gerçekleşen buluşmanın içeriğine dair internet haber sitemize bilgi aktaran İstanbul Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Derneği Başkan Yardımcısı Sinan Dikici “İstanbul Ticaret Odası’nda Başkan Şekip beyle görüşmek üzere gittik. Şekip bey, stajla ilgili konuya hakim olmasından ötürü Başkan Yardımcısı Ahmet Özer beyle bizleri buluşturdu. Ahmet Özer bey iş hayatında stajyer ve çırakların daha iyi imkanlara kavuşması için çalışmalar yapmaktaymış. Ailelerin çocuklarını meslek liselerine göndermelerine kıymet vermekteymiş. Sigortaları ödemeye razılar. Devlet, sağlık ve iş kazası sigortası yaparken aslında işverenler sigorta yapmaya razılar. Lakin devlet yasayı düzenlemiyor, yasa düzenlemesi yapılsa hiçbir sorun kalmıyor. Benden çıraklık sigortası yapıldığındaki sigorta kartını aldılar, bilgi istediler, rapor istediler. Konuya hakimler, tekrar görüşmek istediler. Devlet yetkililerine gittiklerinde bu raporlarla gidecekler ve çözüm isteyecekler, dile getirecekler. Çok destek verdiler. Ahmet bey de meslek lisesi mezunu, çıraklık yapmış 1982 yılında, halimizden anladı, ilgilendi. Sizinle daha çok görüşeceğiz dedi.” diye açıklama yaptı.

Muhabir: Emel Tekbaşoğlu Sürer