(Haber: Emel Tekbaşoğlu Sürer)

Staj ve çıraklık mağdurları, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Gebze’de 30 Haziran Pazar günü tertip ettiği Emek mitinginde yer aldılar. CHP Genel Başkanı özgür Özel’in staj ve çıraklık sigortası mağdurlarının çözüm beklentisini gündeme getirmesine destek verdiler, “GEÇİNEMİYORUZ” sloganı ile mitingde haklarını dile getirerek yaşadıkları sorunları gündeme taşıdılar.

Deliler Fatih'in Fermanı filmi nerede çekildi, oyuncuları kim? Deliler Fatih'in Fermanı filmi nerede çekildi, oyuncuları kim?

Kocaeli Gebze’ye yurdun dört bir yanından gelen staj ve çıraklık mağdurları “GEÇİNEMİYORUZ” diyerek hak mücadelesini haykırdı. Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu çatısı altında toplanan ve yurdun dört bir yanından gelen mağdur vatandaşlar, eğitim, dayanışma ve kültür dernekleri ve mağdur kitle ile güç birliği yaparak Gebze Meydanı’nda seslerini yükselterek hak mücadelelerine dikkat çektiler.

İstanbul Staj ve Çıraklık Mağdurları Eğitim Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Selçuk Aydın ile Kocaeli Staj ve Çıraklık Mağdurları Eğitim Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Yaşar Tosun’un Kocaeli Gebze mitinginde öncü oldukları görüldü. İstanbul ve Kocaeli’nin yanı sıra Bursa, Konya ve Sakarya’dan gelen staj ve çıraklık mağdurları siyaset arenasında gündeme getirebilecek CHP’li üst düzey yöneticilerle her fırsatta görüşme imkanı buldular. Miting alanında CHP Çalışma ve Sosyal Güvenlikten Sorumlu Gölge Bakan Ankara Milletvekili Genel Başkan Yardımcısı Gamze TAŞÇIER ve diğer vekiller ile yapılan görüşmelerde staj ve çıraklık İle ilgili sorunlar dile getirerek destek istediklerini ifade ettiler.

SAKARYALI MAĞDURLAR DA SESLERİNİ DUYURDULAR

 Sakarya Staj ve Çıraklık Mağdurları Eğitim Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Fatma Canan Küsmez Gebze’deki miting için yaptığı açıklamada “bizler hak mücadelemiz için alanlarda davamız sonuca ulaşana kadar, staj ve çıraklık sigortamızın başlangıç olduğu ana kadar haykırmaya devam edeceğiz. Bugün de Gebze Meydanı’nda GEÇİNEMİYORUZ mitinginde STAJA ÇIRAĞA ADALET çağrısında bulunarak 38 yıllık kandırılmışlığa haksızlığa karşı haykırdık.  Mağdurlar olarak özellikle geçim sıkıntılarına vurgu yaparak haklarımızın korunması ve iyileştirilmesi için acil adımlar beklediğimizi dile getirdik. Birlik beraberlik içinde mücadele edeceğiz.” dedi.

Muhabir: Emel Tekbaşoğlu Sürer