Haber: Mustafa Işık

Tokat Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF), bu hafta sonu yapılacak genel kurul ile yeni başkanını seçecek. 15 Eylül Pazar günü saat 14:00'te Tokat Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu binasında gerçekleşecek olan genel kurul’da tek aday yarışacak. Mevcut başkan Sezai Işkın, dördüncü dönem adaylığı için yeniden aday olduğunu açıkladı.

"Dördüncü Dönemim Olacak İnşallah"
Başkan Sezai Işkın, seçim öncesinde Tokat Hürsöz muhabiri Mustafa Işık'a yaptığı açıklamada, amatör sporun önemine dikkat çekerek federasyon olarak yürüttükleri çalışmaları anlattı. Işkın, “Üç yılda bir yapılan bu genel kurul, Tokat Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanlığı için benim de dördüncü dönemim olacak inşallah. Seçimimiz pazar günü saat 14:00'te Tokat Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu binasında gerçekleşecek. Kendi evimizde seçimimizi yapacağız. Aynı şekilde, aynı ekip ile yolumuza devam etmeyi planlıyoruz. Şu ana kadar yaptığımız çalışmalar herkesin malumu. Amatör sporun birkaç adım daha ileriye gidebilmesi için her yıl elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz.” dedi.

Thomas Reis: "Kazandığımız için mutluyuz" Thomas Reis: "Kazandığımız için mutluyuz"

"Amatör Spor Yeterince İtibar Görmüyor"
Amatör sporun Türkiye genelinde, özellikle Tokat gibi illerde yeterince destek görmediğini belirten Işkın, “Takdir edersiniz ki amatör spor Türkiye genelinde, bizim gibi illerinde genellikle sahipsiz ve yeterince itibar görmüyor. Ancak başarı sağlandığında herkes buna sahiplenmeye çalışıyor. Biz bunu hiçbir beklenti olmadan, spora olan vefa borcumuzu yerine getirebilmek için yapıyoruz. Amatör branşların altyapısında, basketbol, tekvando, güreş, boks ve yüzme gibi pek çok branşta elimizden geldiği kadar destek olmaya çalışıyoruz. Şu anda altmış küsür federasyon var ve hepsini ayakta tutmaya, sorunlarına derman olmaya gayret ediyoruz.” ifadelerini kullandı.Ekran Alıntısı2-2

Başka Aday Var mı?
Seçimlerde başka bir aday olup olmadığı sorusuna yanıt veren Işkın, “Şu anda benden başka bir aday var idi. Ancak, aldığımız bilgilere göre o arkadaşımızın seçimden çekileceğini duydum. Ama ben yine de kendimi hazırlıyorum. Demokratik bir hakkı olduğu için diğer arkadaşlarımız da aday olabilir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup sicilinde herhangi bir sıkıntı olmayan tüm amatörlere üye olan kişiler başkanlığa aday olabilir. Kendisine başarılar diliyorum.” dedi.

Yeni Sezon Fikstürü Belirlenecek
Genel kurul sonrasında Tokat 1. Amatör Ligi 2024-2025 sezonu fikstürü de belirlenecek. Başkan Işkın, kongreden sonra saat 15:00'te federasyon binasında kulüplerle yapılacak istişarelerle yeni sezonun planlamalarının yapılacağını belirtti. Işkın, “Yeni sezonun başlama tarihlerini belirleyeceğiz ve yolumuza devam edeceğiz.” diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: Mustafa Işık