Türkiye, dünyanın favori düğün mekanı seçildi! Türkiye, dünyanın favori düğün mekanı seçildi!

Sakarya Yılmazer Kardeşler olayı ne?  İsmail Yılmazer, Dursun Yılmazer, İbrahim Yılmazer neden hapiste? Yılmazer Kardeşler Sakarya neden hapisteler? İşte detaylar...

Sakarya Yılmazer Kardeşler olayı ne?

Sakarya'nın Geyve ilçesinde 2008 yılında iki grup arasında meydana gelen silahlı çatışma davasında önemli gelişmeler yaşandı. Duruşma sırasında yaşanan arbede, salonda büyük bir kaosa neden oldu. Çatışmada iki kişi hayatını kaybetti, iki kişi ise ağır yaralandı.

Olay, Geyve'deki bir parkta başlamıştı. İki iş yeri sahibi arasında çıkan kavga, tarafların yakınlarının da dahil olmasıyla silahlı çatışmaya dönüştü. Çatışmada Orhan Karaman ve Ekrem Uzunal hayatını kaybetti, İbrahim Yılmazer ve Dursun Yılmazer yaralandı. Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşması sırasında, sanıklar arasında çıkan sözlü tartışma hızla yumruklaşmaya dönüştü. Kavga, izleyicilerin de dahil olmasıyla adeta bir savaş alanına dönüştü. Olayda tutuksuz sanıklar Yaşar Yılmazer, Selim Yazıcı ve Adem Uzunal yaralandı.

Duruşma sonunda, sanık İbrahim Yılmazer iki kez müebbet hapis cezasına çarptırılırken, Dursun Yılmazer ve İsmail Yılmazer birer kez müebbet hapis cezasına mahkum edildi. Diğer sanıklar Selim Yazıcı ve Yaşar Yılmazer beraat etti. Ayrıca, sanıklara ruhsatsız silah bulundurmaktan birer yıl hapis ve 450'şer TL para cezası verildi. Selim Yazıcı ise yetersiz delil nedeniyle beraat etti, Yaşar Yılmazer ruhsatsız silah bulundurmak suçundan ceza aldı.

Olay, Sakarya Emniyet Müdürlüğü'nün titiz çalışmaları sonucu aydınlatıldı ve davanın seyrine önemli bir etki yaptı.

Kaynak: Haber Merkezi