Paris 2024 Yaz Olimpiyatları’nın 12. gününde, Türkiye’yi temsil eden 11 sporcu 5 farklı branşta ter dökecek. Milli sporcuların gün boyu sürecek olan programı oldukça yoğun ve heyecan verici.

İYİ Parti Tokat Teşkilatından Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kır’a Ziyaret İYİ Parti Tokat Teşkilatından Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kır’a Ziyaret

Günün erken saatlerinde, maraton yürüyüş karışık takım yarışında Ayşe Tekdal ve Mazlum Demir, saat 08:30’da mücadeleye başlayacak. Ardından, Alper Acet erkekler yüksek atlama elemelerinde saat 11:05’te piste çıkacak. Bu sporcularımızın performansları merakla bekleniyor.

Eda Tuğsuz, kadınlar cirit atma elemelerinde saat 12:50’de yarışacakken, Necati Er, erkekler üç adım elemelerinde saat 20:15’te boy gösterecek. Berke Akçam ise erkekler 400m engelli yarı finalinde saat 20:35’te madalya için yarışacak.

Güreş branşında ise Zeynep Yetgil, kadınlar 53kg’da ve Ali Cengiz, grekoromen stil 87kg’da saat 12:30’dan itibaren mindere çıkacak. Bu maçlar, güreş severler için heyecan dolu anlar vaat ediyor.

Yelken branşında Derin Atakan, kadınlar Formula Kite7-11’de saat 13:03’ten itibaren rüzgarla dans edecek. Tekvando’da Merve Dinçel Kavurat, kadınlar 49kg’da saat 13:25’te tatamiye çıkacak.

Günün kapanışını ise boks branşında Esra Yıldız Kahraman yapacak. Kadınlar 57kg yarı final maçında, Tayvanlı rakibi Yu Ting Lin ile saat 22:30’da karşı karşıya gelecek. Esra’nın finale yükselip yükselmeyeceği büyük bir merak konusu.

Türk sporcuların performansları ve elde edecekleri başarılar, ülkemizde büyük bir heyecanla takip ediliyor. Paris 2024’te milli sporcularımıza başarılar diliyoruz.

Muhabir: Nuray Uluözlü