AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, sosyal medyada dolaşıma sokulan bir fotoğrafla ilgili çıkan asılsız iddialara sert bir açıklamayla cevap verdi. Gizli olarak çekilen fotoğrafla birlikte Zengin’in Yunanistan’da pahalı oyuncaklar aldığı ve Vakko marka çantasıyla gündeme getirildiği iddialara karşı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, alışverişin Türkiye İpsala Sınır Kapısı'nda gerçekleştiğini ve iddiaların tamamen yalan olduğunu belirtti. Zengin, ayrıca kişilik hakları ve özel hayatın gizliliğinin ihlal edildiğini vurgulayarak yasal haklarını saklı tuttuğunu ifade etti.

Alışveriş Yunanistan’da Değil, Türkiye’de Yapıldı

Sosyal medyada paylaşılan haberde, Zengin’in Yunanistan'da yüksek fiyatlı oyuncaklar aldığı iddia edilmişti. Zengin, bu iddiaları kesin bir dille yalanladı ve alışverişin Yunanistan'da değil, Türkiye İpsala Sınır Kapısı'nda yapıldığını açıkladı. Balkanlar’a yapılan bir seyahatten döndüklerini belirten Zengin, otobüsle seyahat eden 24 kişilik bir heyetle birlikte hareket ettiklerini ifade etti.

Oyuncaklar Yalanlandı, Fatura Paylaşıldı

Haberde yer alan oyuncak iddialarına da yanıt veren Zengin, yeğenleri için 2 değil, 3 adet oyuncak aldığını belirtti. "Gizlice çektikleri için tam anlaşılmıyor, ben paylaşayım" diyen Zengin, oyuncakların fotoğraflarını ve fişini de paylaşarak, toplam alışveriş tutarının 2861 lira 10 kuruş olduğunu açıkladı. İddiaların aksine oyuncakların yüksek fiyatlı olmadığını belirten Zengin, oyuncakların fişini kamuoyuyla paylaştı.

Çanta ve Mont İddialarına Cevap

Özlem Zengin, çantasıyla ilgili iddialara da açıklık getirdi. Sosyal medyada paylaşılan fotoğrafta görülen çantanın fiyatının 95 bin lira olduğu iddia edilmişti. Zengin, çantanın 10 yıl önce alındığını belirterek, şu anda benzerlerinin 3000 ila 5000 lira arasında satıldığını söyledi. Ayrıca üzerindeki montun da 6 yıl önce yurtdışından 120 Euro’ya satın alındığını belirten Zengin, bu iddiaların da gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

Sezonun İddialı Yapımı "Kalpazan" Geliyor Sezonun İddialı Yapımı "Kalpazan" Geliyor

Yasal Süreç Başlatılacak

Zengin, sosyal medya paylaşımında, gizlice çekilen fotoğraflarla yapılan yalan haberlerin kişilik haklarını ve özel hayatın gizliliğini ihlal ettiğini vurguladı. Bu durumu takip eden kişiler ve hesaplar hakkında yasal haklarını kullanacağını belirten Zengin, gerçek gazetecilerin bu tür haberlere tepki göstereceğine inandığını söyledi. Özlem Zengin, yalan haberleri yayımlayan ve çoğaltan kişilerin utanmazlık içinde olduğunu vurgularken, gerçek gazetecilerin bundan hicap duyacağını ifade etti.

Muhabir: Esengül İşleroğlu