Türkiye'nin sevilen oyuncularından biri olan Zeynep Koçak, son zamanlarda sağlık sorunlarıyla gündeme gelmiş ve sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamayla uzun süredir mücadele ettiği hastalığı hakkında ilk kez konuşmuştur. Peki, Oyuncu Zeynep Koçak kimdir, kaç yaşında? Zeynep Koçak hastalığı ne? İşte detaylar...

Oyuncu Zeynep Koçak kimdir?

Zeynep Koçak, 27 Ağustos 1982 tarihinde Ankara'da dünyaya gelmiştir. TED Ankara Koleji ve Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. Eğitim hayatı boyunca klip ve kısa film yönetmenliği yapmıştır. Özellikle Tik Tak animasyon kısa filmi, Cannes dahil uluslararası yirmiden fazla festivalden ödül kazanmıştır.

Koçak'ın filmografisinde yer alan önemli yapımlardan bazıları şunlardır:

Film:

Cin ararken ölü adam bulan Youtuber Alpican Yılmaz kimdir, olay ne? Cin ararken ölü adam bulan Youtuber Alpican Yılmaz kimdir, olay ne?
  • 2009 yapımı "Neşeli Hayat"
  • 2010 yapımı "Çok Filim Hareketler Bunlar"
  • 2016 yapımı "Küçük Esnaf" (Ayrıca senarist)

Televizyon:

  • 2008-2011 yılları arasında "Çok Güzel Hareketler Bunlar" programında kendisi olarak yer almış ve aynı zamanda senaristlik yapmıştır.
  • 2016 yapımı "Etkileyici" adlı televizyon dizisinde senarist olarak görev almıştır.
  • 2022 yapımı "Sadece Arkadaşız" dizisinde "Sinem Soylu" karakterini canlandırmış ve aynı zamanda senaristlik yapmıştır.

Zeynep Koçak hastalığı ne?

Zeynep Koçak, Türkiye'nin sevilen oyuncularından biri olarak bilinirken, son zamanlarda sağlık sorunlarıyla gündeme gelmiştir. Koçak, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, uzun süredir mücadele ettiği hastalığı hakkında ilk kez konuşmuştur. 41 yaşındaki senarist ve oyuncu, hastalığının adını "Derealizasyon" olarak açıklamış ve gerçeklik algısının yitirilmesi olarak tanımlamıştır. Bu hastalığın tedavisinin olmadığını belirtmiştir.

Koçak, hastalığıyla mücadelesini şu sözlerle ifade etmiştir: "Yaklaşık 23 yıldır Derealizasyon adı verilen, normalde 15'er dakikalık ataklar halinde olan, ancak bende atipik bir versiyonu mevcut olduğu için 23 senedir aralıksız 7/24 her gün yaşadığım ve gerçek hissetmek nasıl bir şey artık unutalı çok olduğu bir rahatsızlıkla uğraşıyorum. Maalesef tedavisi olmayan bu rahatsızlıkla beraber üzerine anksiyete, panik atak gibi bir rahatsızlıklar eklenince inanın her şey yolunda gitse bile ilerlemek çok zor oluyor."

Koçak, yaşadığı zorluklara rağmen yazmaya olan tutkusundan ve üretkenliğinden vazgeçmediğini vurgulamıştır. Ancak işlerinin iptal edilmesi, sözleşmelerin bozulması gibi olumsuz durumlarla da karşılaştığını belirtmiştir. Koçak, yaşadığı travmalardan, tacizlerden ve mobbinglerden bahsetmemiş ancak bu zorluklara rağmen kendine olan inancını kaybetmediğini ifade etmiştir.

Son olarak Koçak, gelecek endişesi ve yaşadığı korkuları dile getirmiş ve başarısızlık, üzüntü, depresyon gibi duyguların normal olduğunu düşünmeye ihtiyacı olduğunu belirtmiştir. Ancak tüm bu zorluklara rağmen yazmaya olan aşkını ve üretkenliğini kaybetmeyeceğini, her zaman ayağa kalkacağını vurgulamıştır.

Kaynak: HABER MERKEZİ