Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos 2024 tarihinde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ı arama çalışmaları 8. gününde tüm hızıyla devam ediyor. Küçük Narin’in bulunması için Türkiye genelinde seferberlik ilan edilirken, bu kayıp olayı geçmişte Tokat’ta kaybolan iki çocuğu yeniden gündeme getirdi.

Tokat’taki Kayıp Çocuklar Yıllardır Bulunamadı

Tokat’ın Reşadiye ilçesinde 29 Aralık 2015 tarihinde kaybolan 8 yaşındaki Dursun Kağan Taşçı ve Turhal ilçesinde 10 Temmuz 2018 tarihinde kaybolan 3,5 yaşındaki Evrim Atış’tan hala haber alınamıyor. Dursun Kağan’ın kaybolmasının üzerinden 3 bin 165 gün, Evrim’in kaybolmasının üzerinden ise 2 bin 242 gün geçti. Yapılan tüm aramalara rağmen bu çocuklardan bir iz bulunamadı.

Kazayla Ortaya Çıkan Kemik Parçaları Bayram Erol’a Ait Çıktı

2018 yılında Tokat’ın Reşadiye ilçesinde D-100 karayolu üzerindeki Dokuzdolanbaç Köprüsü yakınlarında bir trafik kazasında, aracının Kelkit Çayı’na yuvarlanması sonucu kaybolan muhtar Ayhan Cebe’yi arama çalışmaları sırasında bulunan çocuk kemikleri ise bir başka kayıp olayını aydınlatmıştı. Bulunan kemiklerin, 29 Aralık 2015 tarihinde kaybolan 10 yaşındaki Bayram Erol’a ait olduğu DNA testi ile tespit edilmiş, ancak Dursun Kağan Taşçı’ya dair herhangi bir bulguya rastlanamamıştı.

18 yıl önce kaybolan kadının oğlu gözaltına alındı, evinde ve bahçesinde arama çalışması başlatıldı 18 yıl önce kaybolan kadının oğlu gözaltına alındı, evinde ve bahçesinde arama çalışması başlatıldı

Evrim Atış’tan 6 Yıldır Haber Yok

Tokat’ın Turhal ilçesi Yenisu köyünde, 10 Temmuz 2018 tarihinde evlerinin önünde oynarken kaybolan 3,5 yaşındaki Evrim Atış da yapılan tüm aramalara rağmen bulunamadı. Ankara’dan gelen Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekipleri ve AFAD, aylarca süren çalışmalar sonucunda hiçbir ize ulaşamadı. Aradan geçen 6 yıl 1 ay 18 güne rağmen Evrim’in akıbeti hala belirsizliğini koruyor.

Bu dramatik olaylar, Diyarbakır’da kaybolan Narin Güran için umutları artırırken, kayıp çocukların bulunması için seferberliğin devam etmesi gerektiğini bir kez daha hatırlatıyor.

Kaynak: iha