Almanya'da doğup büyüyen ve futbol kariyerine Türkiye'de devam eden Mithat Yavaş, sahalardaki başarılarıyla futbolseverlerin gönlünde taht kurmayı başardı. Peki, Mithat Yavaş kimdir, kaç yaşında, nereli? Mithat Yavaş hangi takımlarda oynadı? İşte detaylar...

Mithat Yavaş kimdir?

Türk futbolunun önemli isimlerinden Mithat Yavaş, 16 Ocak 1975 tarihinde Almanya'da işçi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Futbol eğitimini Almanya'da alan Yavaş, birçok genç Türk futbolcusu gibi Türkiye'de kariyer yapma hayaliyle yola çıktı ve Ocak 1996'da Süper Lig takımlarından İstanbulspor'a transfer oldu. İlk Süper Lig maçına 11 Şubat 1996 tarihinde Gaziantepspor'a karşı çıkan Yavaş, bu sezonda fazla forma şansı bulamasa da ilerleyen dönemlerde takımının önemli oyuncularından biri haline geldi.

İstanbulspor'da geçirdiği yıllar boyunca, özellikle 1996-97 ve 1997-98 sezonlarında takımının Süper Lig'i üst sıralarda bitirmesine ve Avrupa kupalarına katılmasına büyük katkı sağladı. En başarılı sezonunu 1998-99'da yaşayan Yavaş, bir orta saha oyuncusu olarak 25 lig maçında 11 gol atarak dikkat çekici bir performans sergiledi. Ancak, İstanbulspor’un ilerleyen sezonlarda yaşadığı düşüş ve kulüp sahibi Cem Uzan’ın ayrılma kararıyla birlikte, takımdan ayrılma kararı aldı.

2001-02 sezonunda bir dönem İstanbulspor'da birlikte çalıştığı Ziya Doğan’ın yeni takımı Malatyaspor’a kiralanan Yavaş, burada 24 lig maçında 8 gol attı ve sezon sonunda İstanbulspor ile sözleşmesinin bitmesiyle birlikte Malatyaspor'a transfer oldu. Malatyaspor'da geçirdiği dönemde takımının 2002-03 sezonunu 5. sırada bitirerek Avrupa kupalarına katılmasında büyük rol oynadı.

Alpay Özalan kimdir, nereli, kaç yaşında? Alpay Özalan kimdir, nereli, kaç yaşında?

Malatyaspor’dan ayrıldıktan sonra 2004-05 sezonunda Kayserispor’a transfer olan Mithat Yavaş, burada bir sezon geçirdikten sonra Manisaspor’a geçti. Yarım sezon Manisaspor’da oynadıktan sonra 1. Lig ekiplerinden Çanakkale Dardanelspor’a transfer olan Yavaş, burada bir sezon oynadıktan sonra takımının 2. Lig'e düşmesiyle birlikte profesyonel futbol kariyerini noktaladı.

Mithat Yavaş, toplamda 235 Süper Lig maçında 37 gol ve 15 Türkiye Kupası maçında 5 gol atarak futbol kariyerini sonlandırdı. Kariyeri boyunca sessiz ama etkili bir oyuncu olarak tanınan Yavaş, Türk futbolunda unutulmaz izler bıraktı.

Kaynak: HABER MERKEZİ