İstanbul, Kadıköy'de yaşayan Mehmet Enlioğlu, bir çiftçinin oğlu olarak başladığı hayat yolculuğunda, cep telefonu sektöründe önemli başarılara imza atarak dünya çapında tanınan bir sosyal medya fenomeni ve başarılı bir iş insanı haline geldi. Peki, Mehmet Enlioğlu öldü mü? Mehmet Enlioğlu kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor? İşte detaylar...

Mehmet Enlioğlu öldü mü?

Mehmet Enlioğlu ölmemiştir, kendisi Instagram hesabında ölmediğine dair hikaye paylaşmıştır ayrıca 9 saat önce başka bir sosyal medya platformundan paylaşım yapmıştır.

Mehmet Enlioğlu kimdir?

İstanbul, Kadıköy'de yaşayan Mehmet Enlioğlu, 1988 yılında Sivas'ın Hafik ilçesinde dünyaya geldi. Altı kardeşin en küçüğü olan Enlioğlu, çiftçilikle geçinen bir babanın oğluydu. İlkokul üçüncü sınıfa kadar köyde eğitim gördü. Ancak Anadolu’da terör olaylarının artması nedeniyle okul kapandı ve 1996 yılında İstanbul'a, eğitimine devam etmek için taşındı.

Tokat'ta iki otomobil çarpıştı! 1 ölü, 1 yaralı! Tokat'ta iki otomobil çarpıştı! 1 ölü, 1 yaralı!

Ortaokul eğitimini tamamladıktan sonra, henüz 13 yaşındayken iş hayatına atıldı. Birçok farklı işte çalışan Enlioğlu, en son çalıştığı terlik fabrikasından ayrıldığında kazandığı parayla kendisine cep telefonu almaya karar verdi. Küçük bir cep telefonu bayisine gittiğinde, kısa süre içinde burada çırak olarak çalışmaya başladı. Üç yıl boyunca burada çalıştıktan sonra, daha büyük ve iyi bir firmada işe başladı ve çeşitli firmalarda deneyim kazandı.

20 yaşına geldiğinde askerliğini yapmak üzere İzmir ve Çanakkale'ye gitti. Askerliğini 15 ay boyunca istikam çavuşu olarak tamamladıktan sonra, cep telefonu sektöründe çalışmaya devam etmek için yeniden firmalara başvurdu. Bu alanda çalıştığı yerlerde önemli başarılar elde etti. 2011 yılında, şimdiki sahibi olduğu Cepshop firmasına işçi olarak girdi. Üç yıl gibi kısa bir sürede firmayı satın aldı ve ismini “Cepshop” olarak değiştirdi. Türkiye genelinde isim haklarını aldıktan sonra Turkcell ile anlaşarak bayilik aldı.

2016 yılında sosyal medyada komik yazılar paylaşmaya başlayan Mehmet Enlioğlu, zamanla bu yazıları videoya dönüştürdü. Hiç eğitim almamış olmasına rağmen, kendini tiyatro yaparken buldu. Kendi sektöründe yaşanan sorunları ve sıkıntıları senaryolaştırarak, bu senaryolarda oynamaya başladı. Videolarını sosyal medyaya yükledikten kısa süre sonra büyük ilgi gördü ve sosyal medya fenomeni haline geldi.

2018 yılında çeşitli televizyon kanalları tarafından röportajlar için davet edilen Enlioğlu, 2020 yılında “Yılın En İyi Video İçeriği Üreten Fenomeni” ödülünü aldı. Cepshop firmasını dünya çapında bilinen bir marka haline getirdi ve yurtdışından binlerce sipariş almaya başladı.

Kaynak: HABER MERKEZİ