Semihcan Temiz, Masterchef Türkiye 2024 yarışmasının ana kadrosuna girdi ve kısa sürede izleyicilerin ve jüri üyelerinin dikkatini çekmeyi başardı. Peki, Masterchaf Semihcan Temiz kimdir, kaç yaşında, nereli, evli mi, mesleği ne? İşte detaylar...

Masterchaf Semihcan Temiz kimdir?

Masterchef 2024 yarışmasının en dikkat çeken isimlerinden biri olan Semihcan Temiz, yaşam öyküsü ve kariyeri ile izleyicilerin ilgisini çekmeyi başardı. 1998 yılında dünyaya gelen Semihcan, aslen Mersinli ve Yörük kökenlidir. Şu anda 26 yaşında olan Semihcan, küçük bir köyde doğdu ve 13 yaşından itibaren tek başına yaşamaya başladı.

Eğitim hayatı nedeniyle ailesinden ve köyünden ayrılan Semihcan, ilk, orta ve lise eğitimini tamamladıktan sonra İşletme bölümüne başladı. Ancak bu bölümü 3. sınıfta bırakıp, özel bir akademide aşçılık eğitimi almayı tercih etti. Aşçılık alanında kendini geliştirmek için Mersin’de bir restoranda 8 ay boyunca ücretsiz olarak çalıştı. 2018’den beri profesyonel olarak mutfak sanatları ile ilgilenen Semihcan, yaklaşık bir yıl Montenegro'da, yaklaşık iki yıl ise Dubai’de çalıştı. En son Maldivler'de aşçılık yaptı ve şu anda da orada ikamet etmektedir.

Telegram'ın kurucusu Pavel Durov kimdir neden tutuklandı? Telegram'ın kurucusu Pavel Durov kimdir neden tutuklandı?

Semihcan Temiz, 2022 yılında babasını kanserden kaybetti. Bu acı kayba rağmen mesleğine olan tutkusunu kaybetmedi ve Masterchef 2024’e katıldı. Yarışmaya uzun süre hazırlandığını ifade eden Semihcan, dövme pilavı ile Kırıkkale'den özel olarak getirttiği bir et tabağı hazırlayarak ilk turda jüri üyelerinden Somer Sivrioğlu, Danilo Zanna ve Mehmet Yalçınkaya’dan evet oyu aldı. Somer Sivrioğlu, Semihcan’a “Türkiye'de bulabileceğin en iyi eti bulmuşsun. Sen bu kafayla Masterchef'te çok ilerlersin. Yeter ki bu kafayı, bu disiplini, bu ahlakını bozma. Ben sana koskocaman bir evet diyorum." diyerek övgüler yağdırdı.

Üçlü düelloda da başarı kaydeden Semihcan, ana kadroya kalma mücadelesinde de rakiplerinden daha başarılı olarak ana kadroya giren 11. isim olmayı başardı. Yarışmada gösterdiği performansla adından söz ettiren Semihcan Temiz, izleyicilere ilham verici bir hikaye sunmaya devam ediyor.

Muhabir: Elvan Mert