Nigar Akyıldız, Masterchef Türkiye 2024 yarışmasının ana kadrosuna girdi ve kısa sürede izleyicilerin ve jüri üyelerinin dikkatini çekmeyi başardı. Peki, Masterchef Nigar Akyıldız kimdir, kaç yaşında, nereli, evli mi, mesleği ne? İşte detaylar...

Masterchef Nigar Akyıldız kimdir?

1974 yılında dünyaya gelen Nigar Akyıldız, aslen Bulgar göçmenidir. Şimdilerde 50 yaşında olan Nigar, Ankara'da ikamet etmektedir. Nigar Akyıldız, 2013 yılından bu yana profesyonel olarak pastacılık yapmaktadır ve 11 yıldır butik pastacı olarak mesleğine devam etmektedir. Asya mutfağına ve yöresel mutfağa olan ilgisiyle de tanınan Nigar, bu ilgisini profesyonel kariyerine yansıtarak birçok başarılı işe imza atmıştır.

Nigar Akyıldız bir süre Kanal B ekranlarında yer alan gündüz kuşağı programı Biz Bize'de izleyenlere yemek ve pasta tarifleri verdi.

Masterchef Nigar, yarışmaya katılarak büyük bir adım attı. Yarışmanın ilk turunda 'reyhan soslu mor kuzu kaçamak' isimli tabak hazırlayan Nigar, jüri üyeleri Somer Sivrioğlu, Danilo Zanna ve Mehmet Yalçınkaya'dan tam not aldı. Üç jüri üyesinden de "evet" oyu alarak bir üst tura yükseldi. Üçlü düelloda da başarılı performans sergileyen Nigar, son turda çok sayıda yarışmacıyla yarıştı ve ana kadroya kalma mücadelesi verdi. Sonuç olarak, Masterchef 2024'ün 15. yarışmacısı olarak ana kadroda yerini aldı.

Telegram'ın kurucusu Pavel Durov kimdir neden tutuklandı? Telegram'ın kurucusu Pavel Durov kimdir neden tutuklandı?

Nigar Akyıldız'ın özel hayatı da merak konusu oldu. Evli olan Nigar'ın eşi Sivaslıdır. Çiftin iki kız çocuğu bulunmaktadır. Büyük kızları 30 yaşında olup, dört yıldır evlidir.

Masterchef Nigar, sadece lezzetli yemekleri ve pastalarıyla değil, aynı zamanda hırsı, enerjisi ve ailesine olan bağlılığıyla da izleyicilerin takdirini kazanmıştır. Masterchef 2024'te sergileyeceği performans merakla bekleniyor.

Nigar Akyıldız, yaşının getirdiği tecrübe ve gençlere taş çıkartan enerjisiyle Masterchef 2024'te adından sıkça söz ettirecek gibi görünüyor. Yarışmanın ilerleyen bölümlerinde neler yapacağını hep birlikte göreceğiz.

Muhabir: Elvan Mert