16 Ekim 2024 tarihinde saat 10:46’da Malatya’nın Kale ilçesinde 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin merkez üssü 38.36583 enlem ve 38.79611 boylamda, yerin 10.07 kilometre derinliğinde kaydedildi. Depremin büyüklüğü MW (moment magnitüd) ölçeğine göre ölçüldü. Sarsıntının bölgedeki çevre illerde de hissedildiği belirtilirken, depremin kısa süreli paniğe yol açtığı ve vatandaşların sokaklara çıktığı bildirildi. Deprem Tokat'ta da hissedildi.

Hasar ve Önlemler

Deprem sonrasında yetkililer tarafından henüz açıklama yapılmazken olayın ardından AFAD ve yerel ekiplerin bölgeye sevk edildiği ve hasar tespit çalışmalarının sürdüğü biliniyor. Şu ana kadar can kaybı olup olmadığına dair net bir bilgi paylaşılmasa da bazı evlerde çatlaklar oluştuğu ve birkaç köyde küçük çaplı hasar meydana geldiği bildirildi.

Tokat'ta 17 öğrenci gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı! Tokat'ta 17 öğrenci gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı!

Tokat'ta vatandaşlar sokaklara döküldü

AFAD'ın şiddetini 5.) olarak duyurduğu deprem Tokat'ta da hissedildi. Vatandaşlar sokaklara çıktı ve bir süre tehlikenin geçmesini bekledi.

Muhabir: Emel Tekbaşoğlu Sürer