Karadağ'ın uluslararası ilişkilerden sorumlu başbakan yardımcısı ve dışişleri bakanı Ervin Ibrahimovic, 8-9 Ağustos 2024 tarihlerinde Türkiye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştirecek. Bu ziyaret, Karadağ ile Türkiye arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve işbirliği fırsatlarının değerlendirilmesi açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Ibrahimovic'in siyasi kariyeri ve ziyaretinin detayları hakkında daha fazla bilgi edinmek için haberimizi okumaya devam edebilirsiniz.

Didem Altuğlu Öztaş Kimdir? Neden Öldü? Didem Altuğlu Öztaş Kimdir? Neden Öldü?

Ervin Ibrahimovic Kimdir?

Ervin Ibrahimovic, 7 Haziran 1972 tarihinde Karadağ’ın Rožaje kasabasında dünyaya geldi. Karadağ Parlamentosu başkan yardımcısı olan Ibrahimovic, Boşnakları temsil eden muhafazakar Boşnak Partisi'nin (BS) başkanıdır. Bu görevi Aralık 2021'den bu yana sürdürmektedir. Ibrahimovic, 2021 yılında parti kurucusu Rafet Husović’in vefatının ardından başkanlık görevini devraldı. Ibrahimovic, orta ve lise eğitimini Rožaje'de tamamladıktan sonra Priştine Üniversitesi Metalurji Fakültesi'nden mezun oldu. Daha sonra Belgrad Üniversitesi'nde yüksek lisans yaptı. Genç yaşlarında sporla ilgilenen Ibrahimovic, Rožaje ve Tutin'de basketbol koçu olarak başarılı sonuçlar elde etti.

Siyasi kariyerine, Rožaje’deki Boşnak Partisi’nin yönetim kurulu başkanı olarak başladı. Rozaje Belediye Meclisi'nde üye olarak görev yaptı ve parti başkanlığında bulundu. 2011-2016 yılları arasında Frankfurt'taki Karadağ Başkonsolosluğu'nda Konsolos olarak çalıştı. 2016 yılında Karadağ Parlamentosu'na üye seçildi. 2020 yılında, Yolsuzluk Önleme Ajansı tarafından Yolsuzluk Önleme Yasası’nı ihlal ettiği tespit edildi. 13 Haziran 2021'de, Boşnak Partisi’nin başkanı oldu ve 9 Aralık 2021'de Karadağ Parlamentosu başkan yardımcılığı görevine üstlendi. Ervin Ibrahimovic, 52 yaşındadır. Ana dili Boşnakça olup, İngilizce de konuşabilmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Editör: Haber Merkezi 3 HB3