Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu ve yönetim kurulu üyeleri ile kulüp temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen fikstür çekiminde, 13 takımın mücadele edeceği yeni sezonun detayları belirlendi. 28 Eylül'de başlayacak olan sezon, 16 Mart'ta sona erecek. Sezon sonunda 3 takım küme düşerken, alt ligden 2 takım Süper Lig'e yükselecek ve bir sonraki sezon 12 takımla devam edilecek.

"Takımlarımıza Başarılar Diliyorum"
Fikstür çekimi sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu, yeni sezonda mücadele edecek takımlara başarı dileklerini iletti. Türkoğlu, "Geçtiğimiz sezon, hem ligdeki rekabet hem de uluslararası kupalarda bizi temsil eden takımlarımız açısından çok başarılı bir yıl oldu. Bu yıl da ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi'mize katılan takımlarımıza 'hoş geldiniz' diyerek, onlara başarılar diliyorum," dedi.

Türk Takımları Avrupa Arenasında
2024-2025 sezonunda Türkiye’yi 5 kadın basketbol kulübünün Avrupa’da temsil edeceğini vurgulayan Türkoğlu, "Ekim ayında Avrupa'nın en büyük kupası, 2 Türk takımımız arasında İstanbul'da oynanacak. Kadın basketbolu açısından çok değerli olan bu karşılaşma için Beşiktaş ve Fenerbahçe'ye şimdiden başarılar diliyorum," ifadelerini kullandı.

İlk Hafta Müsabaka Programı
Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde ilk hafta oynanacak müsabakalar ise şu şekilde:

Karabük'te gaziler ile öğrenciler spor etkinliğinde buluştu Karabük'te gaziler ile öğrenciler spor etkinliğinde buluştu

İlkem Yapı Tarsus Spor - Galatasaray Çağdaş Faktoring
OGM Ormanspor - Zonguldak Spor Basket 67
Fenerbahçe - BOTAŞ
Melikgazi Kayseri Basketbol - Danilo’s Pizza Bursa Ant Spor
YTR Gayrimenkul Bodrum Basketbol - Beşiktaş
Emlak Konut - ÇBK Mersin

Nesibe Aydın ise ilk haftayı BAY geçecek.

Editör: Mustafa Işık