Akaryakıt Fiyatlarında Yeni Zam Kapıda! Akaryakıt Fiyatlarında Yeni Zam Kapıda!

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde söz alarak konuşan CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, çiftçilerin karşılaştığı ekonomik zorlukları ve tarım sektöründeki sorunları gündeme getirdi. Durmaz, geçtiğimiz yıl AK Parti iktidarının mısır için 6 lira fiyat açıkladığını ancak çiftçilerin ürünlerini 5 liradan zor satabildiğini belirtti. Çiftçilerin maliyetlerinin artışına dikkat çeken Durmaz, "Mazot, gübre, ilaç, sulama, işçilik, hasat ve çiftçi BAĞ-KUR'u maliyetleri 2 kat arttı. Hasat zamanı geldiğinde çiftçiler elini vicdanına koymalı ve hak ettikleri desteği almalıdırlar," dedi.

Kadim Durmaz, çiftçilerin emeklerinin karşılığını alamadığını vurgulayarak, "Çalışarak ve üreterek batıyoruz," diyen çiftçilerin sesine kulak verilmesi gerektiğini söyledi. Çiftçilerin sürdürülebilir bir tarım için yeterli fiyat desteği almadığını belirten Durmaz, mısır için 10 lira, ayçiçeği için ise 25 lira fiyat verilmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, sayıları giderek azalan kadın ve genç çiftçilerin desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Durmaz, tarım BAĞ-KUR'u primlerinin devlet tarafından karşılanmasını talep etti.

Durmaz, tarım sektöründe yaşanan bu sorunların çözülmesi gerektiğini ve çiftçilerin hak ettikleri değeri görmesi için gerekli adımların atılmasının şart olduğunu belirtti. Çiftçilerin ülke ekonomisine katkısının büyük olduğunu söyleyen Durmaz, bu katkının sürdürülebilirliği için çiftçilerin desteklenmesi gerektiğini yineledi. Durmaz’ın bu konuşması, çiftçilerin sorunlarının meclis gündemine taşınmasında önemli bir adım olarak görülüyor.

Muhabir: Elvan Mert