Prof. Dr. Kemal Memişoğlu'nun Sağlık Bakanlığı'na atanmasının ardından İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü görevine Doç. Dr. Abdullah Emre Güner getirildi. Peki, İstanbul İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Emre Güner kimdir, nereli, kaç yaşında? Doç. Dr. Abdullah Emre Güner evli mi, çocuğu var mı? işte detaylar...

İstanbul İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Emre Güner kimdir?

Daha önce İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığı ve İstanbul İl Sağlık Müdürü vekilliği görevlerini yürüten Doç. Dr. Abdullah Emre Güner, 1988 yılında İstanbul’da doğmuş olup, aslen Trabzon'un Of ilçesindendir.

Eğitim hayatına Kabataş Erkek Lisesi'nde başlayan Güner, tıp alanındaki eğitimini Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamlamış ve şu anda İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nde doktoraya devam etmektedir. Sağlık kariyerine Kadıköy Toplum Sağlığı Merkezi’nde mecburi hizmet yaparak başlayan Güner, ardından Ataşehir Toplum Sağlığı Merkezi'nde sorumlu hekim olarak görev yapmıştır. İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde Şube Müdürü olarak hizmet eden Güner, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Aile Hekimliği İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanlığı'nda görev almıştır.

Ahmet Şık nereli, kaç yaşında? Ahmet Şık kimdir? Ahmet Şık nereli, kaç yaşında? Ahmet Şık kimdir?

Doç. Dr. Abdullah Emre Güner'in kariyeri, İstanbul Üsküdar Devlet Hastanesi'nde Başhekim Yardımcısı olarak devam etmiş, ardından İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nde İl Sağlık Müdür Yardımcılığı görevini üstlenmiştir. 4 Ocak 2017 tarihinde İstanbul Halk Sağlığı Müdürü olarak atanmış ve 2018 yılında yapılan değişiklikle İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün İl Sağlık Müdürlüğü ile birleşmesi sonucu İstanbul Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı olarak atanmıştır.

Güner'in İstanbul İl Sağlık Müdürü olarak atanmasının ardından İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü internet sayfasında gerekli güncellemeler yapılmıştır. Doç. Dr. Abdullah Emre Güner'in evli olup olmadığı ve çocuk sahibi olup olmadığı konusunda ise resmi bir bilgi bulunmamaktadır.

Yeni görevinde İstanbul'un sağlık hizmetlerini daha da ileriye taşıması beklenen Doç. Dr. Abdullah Emre Güner, meslek hayatındaki deneyimleri ve akademik başarıları ile dikkat çekmektedir. Halk sağlığı alanında yaptığı çalışmalar ve yöneticilik tecrübeleri ile İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nün yeni döneminde önemli katkılar sağlayacağı düşünülmektedir.

Muhabir: Elvan Mert