DMM, bu iddianın gerçeği yansıtmadığını belirterek, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlık aşamasında olan yeni vergi paketinde yurt dışında yaşayan vatandaşlara yönelik herhangi bir vergilendirme çalışmasının bulunmadığını vurguladı.

DMM’nin açıklamasında, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanmakta olan yeni vergi paketine ilişkin, piyasadaki paydaşlar tarafından sunulan öneri ve beklentilerin değerlendirildiği belirtildi. Bakanlık, bu önerileri dikkate alarak nihai düzenlemeleri tamamladıktan sonra yeni vergi paketini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunmayı planlıyor.

Tokat'ın tahta mezarlıkları ve "Tahtalıköyü Boyladı" deyiminin hikayesi! Tokat'ın tahta mezarlıkları ve "Tahtalıköyü Boyladı" deyiminin hikayesi!

Açıklamada, yeni vergi paketinin amacının vergide adaletin daha da pekiştirilmesi ve etkinliğin artırılması olduğu ifade edildi. Bu bağlamda ortaya atılan iddiaların kamuoyunda tedirginlik ve güvensizlik yaratmayı amaçladığına dikkat çekildi.

DMM’nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Bahse konu yeni vergi paketine ilişkin piyasadaki paydaşlar tarafından Hazine ve Maliye Bakanlığına sunulan öneri ve beklentiler değerlendirilmekte olup, Bakanlık tarafından son haline getirildikten sonra TBMM’ye sunulması planlanmaktadır. Vergide adaletin daha da pekiştirilmesi ve etkinliğin artırılması amacıyla hazırlanan yeni vergi paketine ilişkin ortaya atılan iddiaların, kamuoyunda tedirginlik ve güvensizlik oluşturmayı amaçladığı belirlenmiştir.”

Bu açıklama ile Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, sosyal medyada yayılan asılsız bilgilerin önüne geçmeyi ve kamuoyunu doğru bilgilendirmeyi amaçlıyor.

Editör: Haber Merkezi