Haber: Mustafa Işık

2024-2025 Tokat 1. Amatör Ligi sezonu bu hafta sonu başlıyor. Bu sezon B Grubu’nda mücadele edecek olan Zile Belediyespor, sezona iddialı bir başlangıç yapmaya hazırlanıyor. Sezon öncesi hazırlıklarını yoğun bir tempoyla sürdüren Zile ekibi, 26 Ekim Cumartesi günü Tokat’ta Topçamspor Kulübü ile oynayacağı ilk maçla sahaya çıkacak. Zile Belediyespor’un Teknik Sorumlusu Gökhan Yiğit, sezonun başlamasına günler kala Tokat Hürsöz muhabiri Mustafa Işık’a takımın durumu, hedefleri ve sezonla ilgili düşüncelerini aktardı.Whatsapp Image 2024 10 24 At 12.51.45Yiğit: "Amacımız Hem Zile’yi Daha İyi Yerlere Taşımak Hem de Gençlerimize Futbolu Sevdirmek"
Zile Belediyespor Teknik Sorumlusu Gökhan Yiğit, açıklamalarına Tokat amatör futboluna destek veren Tokat Hürsöz ve Mustafa Işık’a teşekkür ederek başladığı sözlerinde, “Öncelikle Tokat Hürsöz’e ve Mustafa Işık kardeşime çok teşekkür ederiz. Tokat amatör futbolunun sesi oluyorsunuz, bu konuda gerçekten minnettarız. 2024-2025 sezonunun tüm Tokat amatör futbol camiasına hayırlı olmasını diliyorum. Kazasız, sakatlıksız, başarılı bir sezon temenni ediyorum.” dedi.

Yiğit, Zile Belediyespor olarak sezon boyunca hedeflerinin sadece başarılı sonuçlar almak olmadığını, aynı zamanda Zile’de futbolu daha da yaygınlaştırmak olduğunu belirterek, “Tokat amatör futbolunda tecrübeli isimlere odaklandık ve tek amacımız Zile’yi daha iyi yerlere getirmek. Aynı zamanda gençlerimize bu sporu sevdirmek ve futbolu daha da güzelleştirmek için halkımızla buluştuk. Getirdiğimiz oyuncularımız bu ortamı yakaladılar ve özgüven kazandılar. Takımdaki tüm oyuncular, Zile’den gelenler de dahil, bir aile bağı kurdular. Bu tamamen onların başarısı; birbirlerine saygı duyup sevdiler ve bu güzel ortamı yarattılar.” diye konuştu.

"BAL’a Çıkma Şansı Artık Daha Yüksek"
Bu sezon Bölgesel Amatör Lig’e (BAL) çıkma şansının arttığını belirten Yiğit, hedeflerinin BAL’a yükselmek olduğunu söyledi:
“Bu sezon bildiğiniz gibi, tüm takımların BAL’a çıkma şansı daha yüksek. Şampiyon olan takım doğrudan BAL’a çıkacak. Biz de bu yolda ilerlerken Belediye Başkanımız Şükrü Sargın’a ve Başkan Yardımcısı İbrahim Ceylan’a teşekkür ediyoruz. Onların destekleriyle iyi bir kadro oluşturduk. Bu sezon BAL Ligi'nde kıyasıya bir mücadele yaşanacak. Her takım bu hedef doğrultusunda transferler yaparak kadrolarını güçlendiriyor. Biz de bu yolda ilerliyoruz.”

Sivasspor, Adana Demirspor maçının taktiğini çalıştı Sivasspor, Adana Demirspor maçının taktiğini çalıştı

Zile Belediyespor’un bu sezon için oldukça iddialı olduğunu belirten Yiğit, teknik ekip ve oyuncuların şehri başarıya inandırdığını dile getirdi:
“Oyuncularımız bu başarıya inandı ve bizleri de inandırdılar. Şehri bu başarıya inandırdılar. İnşallah sezonun sonu güzel olur. Çalışmaya devam edeceğiz ve elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Tabii ki büyük bir çaba sarf ediliyor, herkes fedakarlık yapıyor. Biz de büyükleri ve hocaları olarak onlara inandık ve bu mücadelenin içerisindeyiz.”Fb24F5A6 C426 40Dd 843F 55Fa2Df55EbcTopçamspor Maçıyla Sezona "Merhaba"
26 Ekim Cumartesi günü oynanacak ilk maç hakkında konuşan Yiğit, genç bir ekip olan Topçamspor’un enerjisine ve dinamizmine dikkat çekti:
“Hafta sonu Topçamspor ile oynayacağımız ilk maçımıza çıkacağız. Topçamspor genç bir takım ve Orhan hocamızın Tokatlı gençlere verdiği emek ve hizmeti takdir ediyoruz. Her zaman genç ve koşan bir takım olmuşlardır, bu yüzden onlara saygımız sonsuz. Biz de elimizden geleni yaparak sezona üç puanla başlamak istiyoruz. Topçamspor’a da başarılar dilerim.”

Zile Belediyespor, hazırlık sürecinde takım içinde oluşturulan aile ortamının sahaya da yansıyacağını umuyor. Yiğit, oyuncularının özgüvenle dolu olduklarını ve ilk maçtan itibaren bu atmosferi sahaya taşıyacaklarını ifade etti:
“Takımda bir aile bağı kuruldu, bu tamamen oyuncularımızın başarısı. Birbirlerine saygı duyup sevdiler ve bu güzel ortamı yarattılar. Bu atmosferi sahaya yansıtabilirlerse, bize inandıkları başarıyı elde edeceklerine inanıyorum.”

Zile Belediyespor ve Belediye Turhalspor Arasındaki Dostluk Devam Ediyor
Sezonun sadece rekabet değil aynı zamanda dostluk içinde geçeceğine inandığını belirten Yiğit, Zile Belediyespor ve Belediye Turhalspor arasındaki sıcak ilişkilere vurgu yaptı:

“Belediye Turhalspor ile aramız her zaman çok iyidir. Genel olarak tüm takımlarla ilişkilerimiz iyi, ancak Turhalspor ile olan dostluğumuz biraz daha güçlü. Transfer döneminde de birbirimize çok yardımcı olduk. Bu sezonun dostluk sezonu olacağını düşünüyorum çünkü herkesin amacı aynı. Dostluk ve futbol. İki takım da aynı grupta olduğu için karşılaşmalar oldukça çekişmeli geçecek. Hazırlık maçları da yaptık, iki takım da üst düzey performans sergiliyor.”

Yiğit, ayrıca tüm amatör kulüplere başarılar dileyerek, kazasız ve sakatlıksız bir sezon geçmesi temennisinde bulundu:
“Tüm kulüplerimize başarılar diliyorum. Kazasız, belasız ve dostluk içerisinde bir sezon olsun. Biz mütevazı bir takımla elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Oyuncularımız bu başarıya inandı ve bizleri de inandırdılar. İnşallah sezonun sonu güzel olur. Çalışmaya devam edeceğiz ve elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız.”

Yiğit’ten Teşekkür Mesajı
Son olarak, Zile Belediyespor Teknik Sorumlusu Gökhan Yiğit, Tokat Hürsöz ve Mustafa Işık’a Zile Belediyespor’a verdikleri destekten dolayı teşekkür etti:
“Bizi desteklediğiniz için sizlere ayrıca teşekkür ediyorum. Başarılar diliyorum, sağ olun.”878Ab9B4 4Ff7 40E9 B941 2C8Bb84761B2

Editör: Mustafa Işık