HaberTürk Tv'de Haluk Mertbey soruyo programına konuk oldu. Programda İoanna Kuçuradi'ye Eğitim, savaş... Teknolojik gelişmelerin yansımaları... ve Bilginin tehlikeli dönüşümü... konuları hakkında soruların yanıtını veriyor. Peki, Felsefeci İonna Kuçuradi kimdir kaç yasında aslen nereli? Prof. Dr. İonna Kuçuradi eşi kimdir? İonna Kuçuradi hangi üniversitede? gibi soruların yanıtı haberimizde...

İoanna Kuçuradi kimdir?

İoanna Kuçuradi, Türk felsefeci ve akademisyen olarak bilinir. İnsan hakları, insan felsefesi ve etik gibi alanlara odaklanmış çalışmalarıyla tanınır.

1936 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Kuçuradi, Zapyon Rum Lisesi'nden mezun oldu ve ardından İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü'nde eğitim aldı. Takiyettin Mengüşoğlu'nun asistanı olarak göreve başladı ve 1965 yılında "Schopenhauer ve Nietzsche'de İnsan Problemi" başlıklı teziyle doktor unvanını aldı.

Kuçuradi, felsefe alanındaki çalışmalarına devam ederek 1969 yılında Hacettepe Üniversitesi'nde felsefe bölümünü kurdu ve başkanlığını yaptı. 2003 yılına kadar burada görev aldıktan sonra emekli oldu. Ayrıca Maltepe Üniversitesi'nde İnsan Hakları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü ve İnsan Hakları Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yapmaktadır.

Kuçuradi'nin eserleri arasında "Etik", "Sanata Felsefeyle Bakmak", "Çağın Olayları Arasında" gibi önemli kitaplar bulunmaktadır. Ayrıca, Kant'tan yapılan çeviriler de eserleri arasındadır.

Kuçuradi, Türkiye Felsefe Kurumu'nun başkanıdır ve çeşitli ulusal ve uluslararası kuruluşlarda üyelikleri bulunmaktadır. İnsan hakları ve etik konularındaki çalışmalarıyla tanınan Kuçuradi, Türkiye'de ve dünya genelinde önemli bir felsefeci olarak kabul edilir.

Prof. Dr. İonna Kuçuradi eşi kimdir?

Prof. Dr. İonna Kuçuradi'nin eşi hakkında bir bilgi bulunmamaktadır.