Tokat'ta havuzda kimyasal madde felaketi! Tokat'ta havuzda kimyasal madde felaketi!

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu ikinci maçında Portekiz'e 3-0 mağlup olan Türkiye, 3 puanda kalarak gruptan çıkma şansını son maça bıraktı. A Milli Takım'ın gruptan ikinci sırada çıkabilmesi için Çekya ile oynayacağı son maçta 1 puan alması yeterli olacak.

F Grubu'nda 6 puana yükselen Portekiz, ikili averajla Türkiye'ye üstünlük sağladığı için son karşılaşmalar öncesinde grubu lider bitirmeyi garantiledi. Türkiye 3 puanla ikinci sırada yer alırken, Çekya ve Gürcistan ise 1'er puana sahip. Son maçlarda Türkiye-Çekya ve Portekiz-Gürcistan karşılaşmaları oynanacak.

A Milli Takım, Çekya'dan 1 puan alması halinde, ikili averajda Gürcistan'a üstünlük sağladığı için diğer maçın sonucuna bakmaksızın grubu ikinci sırada tamamlayacak. Türkiye grubu ikinci sırada tamamlarsa, D Grubu'nu lider bitirecek takımla eşleşecek. D Grubu'nda Hollanda, Fransa ve Avusturya'nın ilk sırada yer alma şansı devam ediyor. Milli Takım, son 16 turu karşılaşmasını 2 Temmuz'da Leipzig'de oynayacak.

En İyi 3.'lük İhtimali
Türkiye, Çekya'ya mağlup olması halinde ise Portekiz-Gürcistan maçının sonucu ve diğer gruplarda oluşacak duruma göre en iyi üçüncüler arasına girme ihtimali bulunuyor. Eğer Türkiye, Çekya'ya kaybeder ve Gürcistan da Portekiz karşısında galip gelemezse, Türkiye'nin en iyi üçüncüler arasına girmesi için diğer gruplardaki tabloya bakılacak. Bu durumda Türkiye, 3 puan ve averajıyla en iyi dört üçüncüler arasına girerse, B Grubu'nun ya da C Grubu'nun lideri ile eşleşecek.

B Grubu'nda iki maçını da kazanan İspanya grubunu lider tamamlamayı garantiledi. Bu ihtimal gerçekleşirse, Türkiye ile İspanya 30 Haziran'da Köln'de karşı karşıya gelecek. C Grubu'nda ise son maçlar öncesinde 4 puana sahip İngiltere ile 2'şer puanı bulunan Danimarka ve Slovenya'nın liderlik şansı sürüyor. Türkiye, en iyi dört üçüncü arasına girip C Grubu'nun lideri ile eşleşirse, 30 Haziran'da Gelsenkirchen'de son 16 turu maçına çıkacak.

A Milli Takım, son maçında Çekya'ya mağlup olursa ve Gürcistan da Portekiz'i yenerse, son sırada kalarak turnuvaya veda edecek. Türkiye, diğer gruplarda son maçlar tamamlandıktan sonra Çekya ile karşılaşacağı için, son durumu görerek sahaya çıkacak.

Editör: Mustafa Işık