Yeni düzenlemeye göre, fatura kesmeme ve almama, ödeme kaydedici cihaz fişi düzenlememe gibi durumlarda uygulanan 3.400 TL ceza tutarı, birinci tespitte 10.000 TL olarak uygulanacak ve tekrarlanan tespitlerde ceza tutarı daha da artacak.

AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan "Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi", TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Bu teklif, çeşitli kanunlarda önemli değişiklikler içeriyor. Özellikle fatura kesmeyen veya almayan esnafları, ödeme kaydedici cihaz fişi düzenlemeyen esnafları ve elektronik fatura düzenlemeyen veya e-defter tutmayan mükellefleri etkileyecek değişiklikler dikkat çekiyor.

Pakette yer alan diğer önemli bir düzenleme ise kayıt dışı faaliyette bulunanlara uygulanacak cezalarda yapılan artış. Vergi idaresinin bilgisi dışında çalışanlara kesilecek vergi cezaları, verginin 1 katı yerine 1,5 kat, verginin 3 katı olan cezalar ise 4,5 kat olarak uygulanacak. Ayrıca vergi usulsüzlük cezaları da artırılıyor. Usulsüzlük cezalarının belirlendiği cetvelde yer alan tutarlar her yıl yeniden değerleme oranında artırılacak.

Bu yeni düzenlemelerle birlikte, kayıt dışı ekonomiyle daha etkin bir şekilde mücadele edilmesi ve vergi kayıplarının önlenmesi hedefleniyor. AK Parti'nin hazırladığı bu vergi paketi, kayıt dışı ekonomiyle mücadelede önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Okullarda Temizlik Krizi: Personel Eksik, Veliler Tedirgin! Okullarda Temizlik Krizi: Personel Eksik, Veliler Tedirgin!


 

Muhabir: Nuray Uluözlü